Marian Neacşu reacţionează la acuzaţiile Cristinei Pocora

0

FLR_6284

Liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor reacţionează la acuzaţiile deputatului Cristina Pocora privind respingerea iniţiativei liberale de intabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere din afara localităţilor.
În replică, Marian Neacşu precizează că proiectul de lege promovat de PNL ar fi dublat o Ordonanţă care se va aplica din luna septembrie.     
Deputatul PSD din colegiul 2- Slobozia susţine că derularea programului de primă intabulare a terenurilor agricole şi forestiere se va realiza din fonduri europene pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 şi din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Ordonanţa 8/2014 mai prevede ca banii să fie alocaţi exclusiv pentru acest program, iar costurile aplicării programului propus de Guvern sunt de patru ori mai mici decât cele ce ar rezulta din concretizarea iniţiativei legislative a PNL care ar fi necesitat 2,7 miliarde de euro. 
În plus, mai precizează Marian Neacşu, intabularea se va desfăşura sistematizat şi nu la cerere, având în vedere numărul foarte mare de proprietari care aşteaptă clarificarea situaţiei terenurilor. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.