Masuri speciale la Liceul de Arta

0

Trei elevi şi doi profesori de la Liceul de Artă au fost trimişi astăzi acasă de conducerea instituţiei şcolare, pentru că sunt persoane care au intrat în contact cu eleva de la Colegiul Naţional, diagnosticată ieri cu gripă porcină.

Grupul de 5 elevi şi 2 profesori au fost în excursie la Barcelona în perioada 2-13 septembrie. Directorul Liceului de Artă din Slobozia, Dumitru Ciuboată, spune că măsura izolării la domiciliu a elevilor şi a profesorilor a fost conform planului de măsuri pentru prevenirea transmiterii virusului A/H1N1. Cei trei elevi, doi dintr-a şaptea şi unul de a zecea, au fost consultaţi şi nu prezintă simptomele bolii.

Cele două cadre didactice care au însoţit grupul de elevi sunt profesoare de matematică şi arte plastice la Liceul de Artă şi nici ele nu prezintă simptomele gripei porcine. Cum boala debutează în 7 zile de la contactarea virusului, toţi contacţii elevei diagnosticată vor rămâne izolaţi la domiciliu. Eleva de la Colegiul Naţional a fost dusă de familie la spitalul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.