Media de vârstă a şoferilor a scăzut sub 20 de ani

1

accidente

În Ialomiţa, media de vârstă a posesorilor de carnet de conducere a scăzut sub 20 de ani! Poliţiştii rutierişti apreciază că permisul se obţine mult prea uşor, iar lipsa de experienţă la volan şi teribilismul specific vârstei conduc de multe ori la evenimente rutiere din cele mai grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.
Şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Rutieră a declarat în cadrul emisiunii Agenda Publică de la Radio CAMPUS că orele de pregătire la şcoala de şoferi sunt insuficiente. Comisarul şef Sorin Goagă apreciază că orele de legislaţie au devenit o etapă peste care mulţi cursanţi sar, iar efectele se cuantifică în accidente rutiere:
audio Sorin GOAGA
Sorin Goagă a mai spus că reflexele unui şofer se formează în cel puţin un an, cu condiţia ca acesta să conducă în mod constant. Rutieriştii recomandă părinţilor să-i însoţească pe tinerii care şi-au obţinut carnetul până când capătă o bună dexteritate la volan.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Ori sunt eu prost ori titlul articolului e cam neinspirat. E vorba de media de varsta a soferilor, adica a posesorilor de carnet de conducere din Ialomita? Asta nu are cum sa fie sub 20 de ani. Cred ca mai degraba e vorba de varsta medie a celor ce obtin permisul de conducere. Parerea mea.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.