Medici italieni la Gheorghe Doja

0

Comunitatea din Gheorghe Doja a beneficiat ieri de vizita unor medici italieni care au acordat consultatii de specialitate ORL tuturor celor interesati de investigatii medicale la gat, nas si urechi. Consultatiile s-au tinut in cabinetul medical al comunei si au durat mai bine de 4 ore. Un material audio de Clementina Tudor:

audio medici la gh. doja 

Medicii italieni si reprezentantii bisericii catolice din Slobozia au oferit ieri inca o lectie de voluntariat si de intrajutorare a semenilor.
Cristian Ciubotaru spune ca reprezentantii CARITAS merg oriunde sunt primiti dar nu peste tot gasesc deschidere din partea comunitatii.

Incurajati de medicul si preotul comunei, dojenii au gasit important demersul medicilor italieni si au asteptat rabdatori sa primeasca un consult de specialitate.
Bucuros de actiunea medicilor italieni este si medicul din localitate. Constantin Nicolae spune ca de 20 de ani se zbate singur, fara vreun ajutor din partea autoritatii locale, sa intretina dispensarul medical si sa-l doteze la un nivel multumitor de functionare.
Desi asaltati de pacienti, pentru un minut, medicii italieni s-au oprit din consultatii si au precizat ca in urma cu 50 de ani, in Italia se intalnea o situatie similara ca acum in Romania, cu o medicina de baza bine dezvoltata, fara prea multi medici specialisti.
Preponderent, medicii italieni au diagnosticat la pacientii din Gheorghe Doja cazuri de otita, si au intervenit la scoaterea multor dopuri din ceara. Pentru toate situatiile depistate au prescris retete si au facut recomandari de ingrijire a starii de sanatate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.