Medicii cardiologi atrag atenţia asupra durerilor la nivelul gâtului sau coatelor ce pot semnala apariţia unui infarct miocardic

2

infarct

Infarctul a devenit una dintre cele mai frecvente afecţiuni indiferent de vârstă, iar printre cauze se numără fumatul, sedentarismul, diabetul zaharat sau alte boli cronice cu influienţe asupra tensiunii arteriale. Pentru că simptomele nu sunt luate în seamă chiar dacă se instalează în episoade frecvente, de cele mai multe ori pacienţii ajung la medic târziu şi se tratează apoi tot restul vieţii.
Specialistul Cati Istrate, precizează că durerile în piept pot fi asociate cu oboseală bruscă sau transpiraţii:
audio Cati ISTRATE
După un infarct, recidiva se poate instala într-un timp foarte scurt dacă pacientul ignoră medicaţia sau sfaturile medicului curant. Mai multe despre cum puteţi preveni infarctul, aflaţi vineri, ora 11:30, la Agenda Medicală de la Radio Campus.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Cati Istrate sa spuna si cat de nebuna este.Nu indraznesti sa te duci la ea chiar daca stii sigur ca ai probleme cu inima.Eu am probleme,am tratament dat chiar de ea,dar nu mai este asa de eficient si ezit sa merg sa mi-l schimbe tocmai pentru ca este o nebuna.Si uite asa ajungem sa murim din cauza inimii,in ainte de 50 de ani.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.