Medicii de familie versus ministrul sănătăţii

0

Asociaţiile profesionale ale medicilor de familie din judeţ sunt în dezacord cu ministrul sănătăţii privind contractul cadru de finanţare a serviciilor prestate.
Preşedintele Asociaţiei medicilor de familie din Ialomiţa, Mihai Lungu, reclamă intenţia ministerului de a-i determina să semneze un contract pe doi ani, cu norme elaborate numai pentru anul în curs, ceea ce reprezintă o situaţie fără precedent în medicina primară.
Medicii de familie consideră că bugetul orientativ pentru medicamente se va reduce la suma alocată, oricum mai mică decât solicitările pacienţilor.
Preşedintele Patronatului medicilor de familie din Ialomiţa, Ştefan STOICA, apreciază că măsura de a-i consulta pe bolnavii cronici o dată la trei luni şi de a le elibera reţete trimestrial este în dezavantajul acestora.
Printr-un act normativ, medicii de familie sunt obligaţi de a face servicii de permanenţă, iar refuzul de a lucra în centre de permanenţă este sancţionat prin contractul cadru, un alt aspect pentru care s-a amânat semnarea actelor cu ministerul sănătăţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.