Mere în şcoli de la 1 noiembrie

0

De la 1 noiembrie, în fiecare zi de cursuri, în judeţ vor fi distribuite circa două tone de mere pentru toţi elevii ialomiţeni din clasele 1-VIII.
Fructele trebuie să fie întregi, sănătoase, spălate, curate, fără corpuri străine vizibile, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără miros sau gust străin, astfel încât să reziste la transport şi manipulare.
Obligatoriu, fructele vor fi însoţiete de buletine de analiză care să specifice conţinutul reziduurilor de pesticide şi metale grele.
La ultima şedinţă a consiliului judeţean a fost aprobată componenţa comisie de licitaţie a programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, din care fac parte şi reprezenţanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei Sanitar Veterinare.
Calitatea merelor va respecta parametrii microbiologici de calitate conform legii, şi anume greutate minimă de 110 g, încadrate la Categoria I.
Conform prevederilor din programul guvernamental, merele vor fi date elevilor pentru consum înainte de ultima oră, şi anume în ultima pauză a zilei de cursuri.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.