Metodologia de desfăşurare a examenului de bacalaureat s-ar putea schimba

0

nikon 1456

Metodologia de desfăşurare a examenului de bacalaureat s-ar putea schimba în plină sesiune de vară. Propunerea conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării este ca lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat să fie strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise ulterior într-un alt judeţ, cu ajutorul Jandarmeriei. Procedura este deja aplicată la examenul de titularizare a profesorilor, iar noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.
Ideea este susţinută şi de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ al cărei lider, Simion Hăncescu, apreciază că se elimină astfel orice suspiciune asupra corectitudinii rezultatelor finale:
audio Simion HANCESCU
În opinia lui Simion Hăncescu, o supraveghere care să nu le permită elevilor să se inspire din surse alternative, combinată cu procedura propusă ar avea ca rezultat direct o evaluare obiectivă a candidaţilor.
Propunerea ar putea deveni aplicabilă imediat dacă ordinul ministrului de resort va fi emis până la debutul probelor scrise din cadrul sesiunii de vară.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.