Mica Unire – model de studiu în facultăţile americane

0

foto: Florin Floreanu

Mica Unirea constituie un model de studiu în facultăţile americane.
Informaţia a fost menţionată ieri de istoricul Georgeta Filitti la sesiunea de comunicare despre contribuţia ialomiţenilor la Unirea de la 24 ianuarie 1859, data de naştere a statului român.
Conferinţa este prima din cele 12 propuse de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi a cuprins comunicări despre starea locuitorilor judeţului în preajma momentului istoric, implicarea în realizarea Unirii şi evocarea a două personaje importante ale acelor vremuri, Evanghelie Zappa şi Barbu Catargiu.
Profesorul Ion Man de la Ion Roată a vorbit audienţei despre prietenia dintre Alexandru Ioan Cuza şi Evanghelia Zappa. Născut în Albania şi şcolit în Grecia, Evanghelie Zappa este unul dintre aromânii care şi-au făcut casă în România, la Broşteni, contribuind la dezvoltarea şi modernizarea statului.
Conferinţele iniţiate de Consiliul Judeţean pentru promovarea trecutului istoric şi cultural al judeţului se vor desfăşura sub genericul “Ialomiţa din totdeauna pentru totdeauna”. Ialomiţenii sunt aşteptaţi să propună teme pentru seria de comunicări din acest an.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.