Miere bună ialomiţeană

0
Apicultorii ialomiţeni se mândresc cu o miere de calitate pe care, în mare măsură, o exportă în Germania cu eticheta de produs BIO.
Anul trecut, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Albine a achiziţionat de pe piaţa locală 200 de tone de miere, iar testele au dovedit că produsele sunt de cea mai bună calitate.
Eticheta BIO presupune o certificare de calitate. Preşedintele Cooperativei Agricole ,,Casa Mierii“, Nelu CUCU, spune că certificare de produs BIO creşte preţul la export cu până la 30%.
Apicultorii din Bărăgan şi invitaţii lor din ţară au în acest week-end posibilitatea să se prezinte cu produse naturale la ediţia a doua a Târgului Apicol de la Slobozia. În calitate de organizator, directorul Serviciului Public de Activităţi Autofinanţate, Ştefan Costea, spune că participarea este cu mult mai mare decât cea de la prima ediţie, iar vizitatorii pot participa la degustări de miere.
Pentru 2011-2013, crescătorii de albine din România au la dispoziţie peste 439 de miliarde de lei vechi, printr-un program apicol finanţaţ în procente egale de la bugetul  de stat şi comisia europeană.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.