Mii de câini vagabonzi, zero stocuri vaccin antirabic

11

Secţia de boli contagioase de la Feteşti funcţionează din ianuarie fără vaccin antirabic. În aceste condiţii, ialomiţenii care au avut neşansa de a fi muşcaţi de câini, au fost nevoiţi să se adreseze pentru tratamentul de prevenire a turbării, spitalelor de profil din Bucureşti sau Constanţa.
Atente la cheltuieli, cadrele medicale de la Călăraşi au refuzat să vaccineze antirabic pacienţii din Ialomiţa.
La solicitarea Radio CAMPUS, pentru un răspuns la această situaţie, Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dan Noel, a luat astăzi legătura cu directorul spitalului de la Feteşti şi conducerea Casei Judeţene de Sănătate, pentru achiziţionarea de vaccin antirabic.
O schemă completă de tratament antirabic pentru o persoană muşcată de un câine costă 200 de lei. La această sumă se adaugă costurile de deplasare, suportate de pacient.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

 1. La cinci firme cu specific medico-farmaceutic (renamed….) e actionar liderul sanitas, marius petcu; tot el e si finul de cununie al lui miron mitrea-psd. Asta-i adevarul, draga SB…

 2. cam dubios petcu, asta putred de bogat si sindicatu este mort, vezi prezenta lesinata la mitinguri

  dar e tare chestia cu finul, mi-ai adus aminte de finul bercea si nasu basescu

 3. Sindicatul lui Petcu nu prea participa la mitinguri sau masuri anti, fiindca a semnat un protocol cu cei de la guvernare prin care instituie un moratoriu al propriilor actiuni pe o anumita perioada… asa ca, mike, e mana-n mana si cu cei care conduc acum. Inteligent, nu? Lui sa-i mearga bine!

 4. Adevarat, adevarat va spun voua, fara urma de venin (rima de la severin-psd): Intr-o tara normala, sindicalistul Liviu Luca nu ar fi omul de casa al celui mai controversat afacerist roman, Sorin Ovidiu Vintu. Intr-o tara normala, Marius Petcu, Dumitru Costin (BNS), Matei Bratianu (BNS), Iacob Baciu (CSDR) si Ion Popescu (Meridian) n-ar fi in acelasi timp sindicalisti si membri in Consiliul de Administratie al Realitatea-Catavencu. Tot la Vintu, care si-a crescut averea avandu-i la mana pe sindicalisti si profitand de patrimoniul sindical. Iar exemplele pot merge de la televiziunea cu circuit inchis a lui Vintu de la metrou, obtinuta intr-o afacere cu sindicatele de acolo, pana la zecile de milioane ale sindicatului lui Liviu Luca, bagate in afacerile lui Vintu, de la Realitatea, la liderii psd legati de sindicalistii mentionati mai sus si altele.

 5. La Metrou lider e radoi, care a fost si senator psd, acu’ pandeste doar…Cosa nostra, tata: sov-psd-lideri de sindicat super-bogati. Daca eram membru sanitas, pana acum ma retrageam de 5 ori, nefiind idiot si nici mafiot!

 6. Intr-o tara normala, sindicalistul Liviu Luca nu ar fi omul de casa al celui mai controversat afacerist roman, Sorin Ovidiu Vintu. Intr-o tara normala, Marius Petcu, Dumitru Costin (BNS), Matei Bratianu (BNS), Iacob Baciu (CSDR) si Ion Popescu (Meridian) n-ar fi in acelasi timp sindicalisti si membri in Consiliul de Administratie al Realitatea-Catavencu. Tot la Vintu, care si-a crescut averea avandu-i la mana pe sindicalisti si profitand de patrimoniul sindical.
  Iar exemplele pot merge de la televiziunea cu circuit inchis a lui Vintu de la metrou, obtinuta intr-o afacere cu sindicatele de acolo, pana la zecile de milioane ale sindicatului lui Liviu Luca, bagate in afacerile lui Vintu, de la Realitatea la altele.

 7. E o regula de aur in a-ti ridica statuie: creaza o situatie din care sa iesi invingator, sau, cel putin, sa ai motiv de lupta. Ar mai fi avut Traian columna in centrul Romei daca nu i s-ar fi impotrivit dacii? Sau Cezar ar mai fi trecut Rubiconul daca galul Vercingetorix nu l-ar fi sfidat? Richard Inima de Leu, ar fi fost un anonim, findca la el acasa nu prea avea probleme, dar i-a incoltit ideea sa se bata cu musulmanii pentru redarea Ierusalimului crestinatatii.
  Tot asa si cu cei care conduc acum tara, mike. Fiindca nu au cum sa acumuleze puncte, se bat cu inamici inventati sau intretinuti exact pentru a arata populatiei cat de tari sunt ei. Cand se va trage linie… spune-mi si mie o victorie clara. Cu vamesii? Se dezumfla pe zi ce trece (e tare aia ca in filmele depuse la dosar sunt alte persoane decat cele arestate). Cu profesorii? Mai toti dau in judecata Guvernul si castiga. Cu medicii? Aici e si mai si, iau calea Occidentului, iar noi o sa ne tratam la babe sau cu buruieni. Cu bugetarii? Pai astia au sughitat doar 2-3 luni, salariile au revenit la nivelul lor si s-a lasat linistea. Cu contrabandistii? Ieri a fost prezentat la TVR un caz care a cutremurat din radacini tagma banditilor, o femeie din Banat a fost prinsa cu 20 pachete de tigari sarbesti pe fundul unei oale cu sarmale! Iar acum 3 saptamani era prezentat un alt caz la fel de revoltator: un taran din Vaslui modificase Dacia sa se alimenteze din bidonul cu lichid pentru spalarea parbrizului, rezervorul propriu-zis fiind plin cu tuica din Rep.Moldova, tuica necesara nuntii fiului sau! Cu politistii? Aici e si mai groasa, carmaciul se razbuna pe politistii adevarati dandu-i afara, dar infiinteaza politiile locale cu oameni chiar si fara bacalaureat, dandu-le incet-incet sarcini din ce in ce mai peste puterile lor (de exemplu, sa reglementeze circulatia pe drumurile publice)! Cu pensionarii? Da, o mare victorie! Cu parlamentarii? A reusit sa-i faca colonie de soldati disciplinati, toti reactioneaza la un semn: “jos!”, “drepti!”, “bagati bila!”, “nu bagati bila!”, “cutu-cutu, mai luati niste banisori!”. Iar acum… se lupta cu liderii de sindicat. Deja m-am obisnuit… in aprilie vom uita de stirile de azi. Ce va urma? Aici, intr-adevar, trebuie sa recunosc, e mare imaginatia celor care ne conduc, nu pot anticipa.

  Dar parca aici se vorbea de turbare… Sau, poate, chiar nu ne-am indepartat prea mult de subiect.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.