Ministerul sănătăţii a stabilit planul anti-caniculă

0

Pentru că în weekendul care s-a încheiat s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din această vară, ministerul sănătăţii face recomandări spitalelor, unităţilor de administraţie, precum şi  populaţiei, astfel încât temperaturile caniculare să nu faca victime.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare între orele 11-18, să petreacă 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat, dacă nu au această facilitate acasă, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise şi să bea zilnic între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În plus, trebuie evitate băuturile alcoolice şi pe cele cu conţinut ridicat de cofeină şi recomandat consumul de fructe şi legume proaspete, efectuarea a câte trei-patru duşuri pe zi.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că în această perioadă cu temperaturi de peste 35 grade Celsius, autorităţile locale pot amplasa corturi pe spaţiul public numai pentru distribuţie de apă potabilă, cu utilizarea sistemelor de răcire (dozatoare conectate la curent electric, frigidere).

În acelaşi timp, spitalele trebuie să aibă asigurat stocul de medicamente de urgenţă, iar direcţiile de sănătate publică trebuie să verifice condiţiile igienico-sanitare, de cazare şi alimentaţie din taberele şcolare şi din unităţile cu profil alimentar, conform planului anti-caniculă elaborat de autorităţi.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.