Ministrul sănătăţii îi dă dreptate deputatului Neacşu

0

Centrele medicale de permanenţă vor fi revizuite în proiect, la normele de funcţionare. Ministrul sănătăţii i-a dat dreptate deputatului Marian Neacşu privind necesitatea revizuirii cadrului legal.
Principala nemulţumire a medicilor de familie din Ialomiţa este că în lipsa unui protocol privind asistenţa medicală de urgenţe, centrele de permanenţă se vor transforma în puncte de staţionare temporară a bolnavului.
La întrebările formulate de parlamentarul PSD din colegiul 2-Slobozia, ministrul Atilla Cseke a răspuns că prin centrele de permanenţă se va acorda asistenţă medicală primară dar şi de urgenţă, în limitele competenţei profesionale a medicilor de familie şi a posibilităţilor tehnice existente.
Primăriile vor asigura paza acestor unităţi medicale iar medicii de familie se vor deplasa la solicitări cu o autosanitară.
În ţară funcţionează 88 de centre de permanenţă iar în Ialomiţa sunt propuse spre înfiinţare 5 puncte medicale care să asigure asistenţă 24 de ore din 24, la Dridu, Sfântu Gheorghe, Miloşeşti, Făcăeni şi Ţăndărei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.