Minorii care provin din familii dezorganizate, devin victime sigure ale anturajelor nepotrivite

0

Pentru că au nevoie de ajutor, atunci când vor să fure o cantitate mare de fier vechi, hoţii cooptează tineri care se lasă încântaţi de cât de uşor pot câştiga bani, fără să se gândească la urmări. Un astfel de exemplu este cazul rezolvat de poliţiştii de la Făcăieni.
Aceştia au fost sesizaţi de un bărbat de 60 de ani, din Constanţa, administrator la o societate comercială din localitate, despre faptul că în seara zilei de miercuri, 9 martie, persoane necunoscute au sustras aproximativ 1.000 de kg de fier, constând în ţevi, tablă groasă şi grilaje, care erau depozitate în magazia morii de măcinat grâu.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că autorii furtului sunt doi tineri de 17, respectiv 23 de ani şi un minor de 13 ani, toţi din Făcăieni.
Aceştia au sustras 1.020 kg de fier, pe care le-au transportat la un centru de achiziţii de metale feroase, cu ajutorul unei căruţe împrumutate de la un consătean, de 28 de ani. În schimbul metalelor, hoţii au primit suma de 520 lei, pe care ulterior i-au împărţit.
În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele tinerilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar pe numele bărbatului care le-a împrumutat căruţa a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăinuire.
Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.