Mobilizare generală pe bratul Borcea

0

_DSC3704

Prognoza hidrologică indică o creştere a debitului apei pe Dunăre în zilele următoare, motiv pentru care ieri s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe.
În cadrul întâlnirii s-a hotărât verificarea digurilor din incinta Borcea de Jos, pe o lungime de aproximativ 90 de km de dig, verificarea zonelor vulnerabile din Feteşti Sat, Stelnica, Giurgeni şi Vlădeni, inventarierea tuturor fermelor de animale şi a depozitelor de ierbicide şi pesticide din incinta Borcea de Jos.
De asemenea, s-a dispus verificarea motopompelor de care dispune Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au stabilit forţele şi mijloacele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale care pot fi antrenate în cazul unor situaţii de urgenţă.
Intervenţiile la eroziunea malului drept al braţului Borcea, din zona Bentu, se fac cu patru autobasculante, două încărcătoare frontale, două buldozere, un compactor, un autogreder, o autoutilitară, trei autoturism de teren, un ponton cu 18 locuri, o şalupă şi o barcă cu motor.
Conform Instituţiei Prefectului, această lucrare de asigurare a digului va fi terminată în cursul zilei de astăzi, iar intervenţiile următoare vor consolida alte zone din incinta Borcea de Jos.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.