Modificări la programul judeţean de transport

1

silvian ciuperca

Cursele de călători din jurul Sloboziei sunt printre cele mai rentabile din Ialomiţa. Interesul ialomiţenilor din comunele limitrofe reşedinţei de judeţ a determinat o solicitare din partea operatorului de transport pentru modificarea programului a 6 trasee. La polul opus se află ruta Ţăndărei-Valea Ciorii, unde transportatorul a refuzat cursa de călători din lipsă de rentabilitate.
Principalii călători la oraş sunt navetiştii şi elevii. Secretarul judeţului, Adrian Ionescu, precizează că modificările solicitate de operatorul de transport vizează orarul de funcţionare şi sunt prevăzute până la vacanţa de vară:
audio Adrian IONESCU
Programul judeţean de transport public de persoane se ajustează în funcţie de fluxul de călători. Preşedintele Silvian Ciupercă precizează că pentru cele 6 trasee se vor schimba orele curselor:    
audio Silvian CIUPERCA
Printre traseele lipsite de rentabilitate, cu puţini călători, se numără ruta Ţăndărei-Valea Ciorii. Din cauză că operatorul de transport persoane a renunţat la cursele din această zonă, locuitorii din Bucşa, Dumitreşti, Murgeanca şi Valea Ciorii au doar varianta deplasării “la ocazie“ pentru a ajunge la Ţăndărei, reclamă consilierul PSD Aurel Vasilache.
Traseul Ţăndărei-Valea Ciorii a fost abandonat de operatorul de transport în urmă cu 2 ani. Singura soluţie pentru autoritatea judeţeană este de a scoate la licitaţie, la pachet, traseele rentabile cu cele nerentabile, pentru a se asigura curse publice de călători pentru toţi locuitorii judeţului. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

1 comentariu

  1. Nu v-a trecut prin cap pana acum sa obligati transportatorul sa asigure ,macar o data pe zi ,si cursele nerentabile? Vi se pare ca platim putin pentru transportul local? Platim mai mult ca in Bucuresti !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.