Modificările preconizate la Legea pensiilor au fost condamnate de Seniorii PSD Ialomiţa

2

Într-o conferinţă de presă la care au participat preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, senatorul Mihăiţă Găină, deputatul Dan-Mircea Popescu, Preşedintele TSD Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, primari PSD şi peste 65 de delegaţi persoane vârstnice din judeţ, au fost dezbătute greşelile conţinute de legea propusă, printre care şi impozitarea pensiilor aflate sub pragul de 1.000 lei.

Preşedintele social democraţilor ialomiţeni a subliniat că rolul pensionarilor în viaţa socială este foarte important, iar impozitarea pensiilor va conduce la pauperizarea acestei categorii sociale, aflate oricum la limita sărăciei, după o viaţă întreagă de muncă.

De asemenea, membrii vârstnici ai Partidului Social Democrat s-au declarat împotriva măririi vârstei de pensionare şi împotriva introducerii co-plăţii în sistemul sanitar românesc, exprimându-şi totodată îngrijorarea faţă de măsurile luate până în prezent de actuala guvernare.

Elena Oancea

2 comentarii

 1. Da’ de unde sa se ia bani pentru sustinerea actualului sistem de pensii si pentru a se evita, in extremis, colapsul sanatatii, au zis ceva? Atunci cand psd-ul a pensionat cadre militare de 50-55 ani si le-a ofertit si platii compensatorii de peste 100 milioane lei vechi/cascheta a fost bine, a fost logic, a fost corect fata de cotizantii la Sistemul National de Pensii? A confunda dorintele cu realitatea e o greseala pe care o fac copii, persoanele senilizate si cele rau voitoare!

 2. Cum a ratat Năstase şefia pensionarilor de lux din PSD
  Vineri, 19 martie 2010 Sursa: Evenimentul Zilei Autor: Evenimentul Zilei

  „Sunt nişte oferte bune pentru croaziere de la 5.000 de euro”, se destăinuie fostul deputat PSD de Prahova Mihai Sireţeanu, în drum spre sala din Palatul Parlamentului unde avea loc Congresul organizaţiei PSD de pensionari. Cu un braţ de oferte proaspăt culese de târgul de turism desfăşurat tot în Palatul Parlamentului, pensionarul-parlamentar se grăbea spre şedinţa unde urma să se aleagă şeful „seniorilor din PSD”.
  Ca şi fostul deputat Sireţeanu, delegaţii la „congresul” pensionarilor din PSD erau numai unul şi unul: costume bune – patru ace puţin spus, ceasuri de aur, telefoane „smart” de ultimă generaţie, ghiuluri. Toate însemne ale puterii unei nomenclaturii apuse: foşti deputaţi, foşti senatori, foşti colonei, foşti directori prin ministere sau prin deconcentrate, foşti consilieri judeţeni. „Ne ştim de 20 de ani, am fost împreună pe baricadele luptelor politice”, i-a salutat călduros Adrian Năstase, de la tribună. Aplauze frenetice. Spre deosebire de pensionarii sleiţi pe care din când în când Marian Vanghelie îi mai tocmeşte pentru vreo festivitate, aceştia ştiau „meserie”. Îşi plezneau palmele cu foc, debordând de vitalitate şi se ridicându-se reverenţioşi în picioare. Ropotele ritmate te duceau cu gândul la Sala Palatului, la acele congrese de tristă amintire. Mulţi dintre ei au descins direct de acolo şi au devenit fondatori ai FSN şi PSD. Partidul, în slujba căruia au lucrat o viaţă, a avut însă grijă de pensia lor. „Nu cred că există vreo pensie nesimţită, aşa cum vorbeşte domnul Boc. Cred că salariul pe care îl primeşte domnul Boc şi miniştrii săi pentru ceea ce fac în România, acelea sunt salarii nesimţite”, i-a încurajat Victor Ponta. Din sală foştii parlamentari precum Nicolae Sersea, Simion Darie şi Napoleon Antonescu, dar şi alţi beneficiari de pensii speciale îl aprobau cu aplauze. Fiecare dintre ei are la activ câte două mandate de deputat sau senator, ceea ce face ca pensia lor să ajungă la 3600 de lei. O pensie pentru care merită să trăieşti. Cât mai poţi. Ca între septuagenari, s-au făcut glume despre sfârşit. Ion Iliescu a povestit o întâmplare cu academicianul Iorgu Iordan sărbătorit la 95 de ani de colaboratorii săi octogenari. Aceştia i-au urat să-l sărbătorească şi la centenar. „Numai să trăiţi până atunci”, le-a replicat academicianul în relatarea lui Ion Iliescu.
  Integral pe evz.ro

  Imi propun sa traiesc mai mult decat moscovitul iliescu! Iac-asa!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.