Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil’’ şi-a păstrat un loc în clasamentul celor mai bune rezultate la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat. 95,53% dintre absolvenţii Colegiului au reuşit să termine cu succes toate probele examenului, cu două puncte procentuale mai mult faţă de absolvenţii de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’’ din Slobozia.
Rezultatul este, în opinia directorului de la ,,Moisil’’, Ciprian Rădulescu, încununarea unui efort de patru ani şi relansează competiţia dintre cele mai bune două unităţi de învăţământ ale judeţului.
Obiectivul asumat prin proiectul managerial de către Ciprian Rădulescu era de 90% rată de promovare a examenului de bacalaureat, ediţia 2013.
Podiumul celor mai bune licee din judeţ este completat de Liceul Teoretic ,,Carol I’’ din Feteşti care, în urma rezolvării contestaţiilor, a devansat Seminarul Teologic ,,Sfântul Ioan Gură de Aur’’ din Slobozia cu 0,67 de procente. Rata de promovare la liceul feteştean a fost de 84%.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro
Florică, zi “şi-a păstrat un loc”, hai? Păi ce loc, stimabile? Drept e că şi Liceul de Chimie şi liceul de la Căzăneşti şi ditai Grupul Şcoler de la Armăşeşti şi-au păstrat locuri prin clasamentul unităţilor şcolare la BAC. Şi la fel de drept e că rezultă din articol poziţia fruntaşă a Colegiului de la Urziceni. Atunci, de ce n-o ziceţi, domnule, pe şleau?.. Că e aşa, cam pe după vişin, vorba d-nei Ghinea: Urziceniul are “un loc”, care loc e peste Michel le Brave iar podiumul e completat de liceul din Feteşti…
Colegiul Grigore Moisil din Urziceni e pe primul loc la promovabilitate!
Cloegiul Mihai Viteazul din Slobozia e pe primul loc la mediile de la bacalaureat dar şi de absolvire.
Liceul Carol I din Feteşti e pe 3 la promovabilitate, dar Liceul de Arte din Slobozia e pe 3 la mediile obţinute de elevi.
În articolele anterioare am spus pe şleau ambele situaţii!
Cleme, pe deplin de acord cu tine, dar articolul de faţă face referire la Bac, promovare şi clasament. Pe aceste trei coordonate se “caţără” o singură concluzie: Moisilul e campionul de anul ăsta. Deci Moisilul şi-a păstrat primul loc, domnule, în unicul clasament oficial ce se întocmeşte după Bac, acela al promovării…
Şi repet, al promovării, nu al promovabilităţii, că, deh, promovabilitate înseamnă însuşirea de a fi promovat, capacitatea în sine, e o noţiune care se aplică la momentul prognozelor, nu al cuantificării rezultatelor… Adică, atunci când vorbim despre copii care au luat Bac-ul, discutăm despre “diplomaţi” deja în stare de promovare, nu despre candidaţi potenţial – promovabili… Zic şi eu, nu mi-o consideraţi lipsă de respect, din nefericire termenul e atât de impregnat în limbajul ăsta uzual colectiv încât folosirea lui ne mai scapă şi nouă, poate…
PS. Precizez că, în perioada liceului, nu profesorii de la Urziceni m-au scos la tablă, ci chiar dascălii fostului Liceu de Matematică – Fizică din Slobozia, actualmente Colegiul Naţional “Mişu cel Brav”… Asta ca să nu se înţeleagă cumva că demersul meu de faţă ar fi animat de cine ştie ce resorturi sentimentale ce m-ar determina să aşez pe nedrept Moisilul în fruntea ierarhiei Bac 2013…
Mi s-a părut că străbate o undă de orgoliu rănit, mai ales că urzicenenii au un patriotism local uneori exacerbat. Răspunsul a fost scris precipitat, între emoţiile aniversării de 20 de ani Radio CAMPUS. După ce l-am trimis am văzut şi că ,,ambele situaţii“ erau 3, dar ideea era oricum alta, şi anume că nu a fost nimic premeditat pentru a detrona Moisilul, ci aşa a ieşit ştirea, cu o declaraţie a directorului colegiului, la mult timp după rezultatele de la Bac. Oricum, felicitări tuturor elevilor care au învăţat şi profesorilor dedicaţi!
Cleme, sărut mâna, eşti o Doamnă!.. Şi, nu în ultimul rând, La mulţi ani!..