Morţi de frig

5

foto: Florin Floreanu

Contrar raportărilor făcute la ministerul sănătăţii, în Ialomiţa s-a înregistrat până ieri un singur caz de moarte prin hipotermie. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani din Brăila care a fost găsit îngheţat între liniile de cale ferată dintre staţiile Ţăndărei şi Murgeanca. Din cercetările făcute s-a concluzionat că victima a sărit din mers după ce a constatat că a luat trenul într-o direcţie greşită. Bătrânul a fost descoperit după 3 zile, iar în urma autopsiei s-a confirmat că a murit din cauza expunerii prelungite la frig.
Decesele prin hipotermie sunt considerate morţi violente şi, conform procedurilor legale, trebuie autopsiate. Medicul legist Maria Silaghi precizează că bătrânul din Brăila este singurul caz confirmat de serviciul de medicină legală din Ialomiţa: “Conform normelor in vigoare, decesele prin hipotermie sunt morti violente, deci deci trebuie dispusa autopsia in toate cazurile in care exista suspiciunea unei morti prin hipotermie. Acesta este singurul caz in care noi am fost sesizati, de alte cazuri nu avem cunostinta”.
Un alt caz sesizat este la Urziceni, unde a ajuns aseară un bărbat de 62 de ani din Moviliţa. Medicul de gardă de la spitalul municipal a pus diagnosticul de şoc hipotermic, dar aşteaptă confirmarea decesului prin hipotermie de la medicul legist.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

5 comentarii

  1. Persoana despre care se vorbeste in articol este singura care a ajuns la medicina legala (fiind gasit afara, inghetat si al nimanui). Dar este gresit sa se spuna ca e singurul mort de frig din judet, doar fiindca este singurul autopsiat. De ce nu spune si despre cei morti de frig prin sate si ingropati deja? Asa ca… mai este cale lunga pana la adevarul adevarat!

  2. Si pana la urma din ce judet era?

    Contrar raportărilor făcute la ministerul sănătăţii, în Ialomiţa s-a înregistrat până ieri un singur caz de moarte prin hipotermie. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani din Brăila …

    Ialomita sau Braila?

  3. fiecare iarnă este un prag pt cardiaci. frigul le agreavează starea de sănătate şi le grăbeşte sfârşitul. asta nu înseamnă că mor degeraţi. cam la fel se întâmplă cu toti bolnavii cronici. mort prin hipotermie înseamnă să îngheţe pur şi simplu, în casă sau afară.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.