Moţiune liberală pe sănătate

0

Înainte de învăţământ, deputatul PNL din Colegiul unu Feteşti, căinează domeniul medical. Alături de colegii liberali, Cristina Pocora reclamă scăderea finanţării pentru sănătate, diminuarea accesului cetăţenilor la servicii preventive, distrugerea asistenţei medicale primare, dezorganizarea Programelor Naţionale de Sănătate, eliminarea medicamentelor de pe piaţă, dar mai alespolitizarea şi managementul inefficient.

Într-o moţiune simplă, liberalii propun – adoptarea proiectului de lege, iniţiativă cetăţenească aflată în dezbatere parlamentară, privind alocarea a minimum 6% din PIB pentru sistemul de sănătate, din care 1% să fie direcţionat către investiţii şi corectarea legii privind salarizarea unitară prin aşezarea personalului medical în partea superioară a grilei de salarizare.

Pentru asiguraţi, moţiunea menţionează definitivarea pachetului de servicii medicale de bază decontate din asigurările sociale de sănătate şi prezentarea acestuia opiniei publice, servicii de care să beneficieze orice cetăţean.

De perspectivă, liberalii propun adoptarea unui proiect de lege privind prevenţia în sănătate ca mijloc sigur de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei, de a utiliza eficient componentele medicinei primare, realizarea de programe naţionale de sănătate la nivelul necesităţilor pentru patologiile cele mai importante, dar mai ales asigurarea de medicamente compensate pentru toţi cetăţenii care au dreptul în baza unei reţete legale prin orice farmacie în orice zi şi la orice oră. Deputatul de Ialomiţa, Cristina Pocora, aminteşte şi necesitatea investitiilor în unităţile spitaliceşti. Ialomiţa are de mai mulţi ani două spitale încremenite în proiect, la Feteşti şi Urziceni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.