Muncă la (de) negru pe plantaţie

0

Inspectorii de muncă verifică legalitatea angajaţilor de la 3 societăţi agricole din Bucu, Ograda şi Mihail Kogălniceanu, controlate săptămâna trecută în campania de depistare a muncii la negru.
La lucru au fost găsite 100 de persoane pentru care administratorii au pus la dispoziţia anchetatorilor statele de plată, urmând a se face verificările de conformitate a documentelor cu datele din evidenţa Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa.
La o cultură de tutun din zona Chirana au fost identificate 22 de persoane care lucrau la strângerea culturii. Muncitorii au declarat anchetatorilor că lucrează ca zilieri şi că sunt remuneraţi cu 40 de lei pe zi.
În lipsa registrului de evidenţă a zilierilor, pe numele persoanelor indicate ca angajatori a fost întocmit dosar penal pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă.
Cei doi tineri incriminaţi, de 25 şi 28 de ani, sunt aşteptaţi miercuri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa pentru clarificarea situaţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.