Munca la negru în cătarea puștii

0

Concentrare de forţe în zona Feteşti pentru depistarea muncii la negru şi combaterea evaziunii fiscale.
Poliţiştii de investigare a fraudelor în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa s-au mobilizat săptămâna trecută într-o acţiune comună în estul judeţului.
La o societate comercială din Feteşti au fost găsite 4 persoane care desfăşurau diverse activităţi, fără a avea încheiate contracte de muncă.
Administratorul societăţii, un tânăr în vârstă de 26 ani, a fost chemat la sediul I.T.M. Ialomiţa pentru a da socoteală de folosirea de muncă la negru.
La un magazin s-a constatat că reprezentanta unităţii, o femeie în vârstă de 36 ani, a comercializat produse de panificaţie şi ţigări, în valoare de 292 lei, fără a le trece prin casa de marcat.
Vânzătoarea a fost amendată cu 1.000 de lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării sumei obţinute din contravaloarea produselor comercializate cu încălcare dispoziţiilor legale.
În total, poliţiştii au verificat 11 agenţi economici, au legitimat peste 50 de persoane şi au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.