Muncesc puţini, mănâncă mulţi

0

În Ialomiţa, numărul celor care sunt încadraţi în câmpul muncii este din ce în ce mai mic faţă de numărul pensionarilor şi al celor care rămân fără un loc de muncă. Din datele instituţiei judeţene de statistică reiese că la sfârşitul lunii martie numărul de salariaţi existenţi în câmpul muncii depăşea 41 de mii de persoane, mai multe cu 150 faţă de luna februarie, însă mai puţine cu două mii faţă efectivul de salariaţi înregistrat la nivelul judeţului în luna martie 2010.
Directorul Instituţiei de statistică, Aneta Ştefan, precizează că aceeaşi tendinţă de creştere este înregistrată şi la câştigul salarial, care a crescut uşor în martie comparativ cu februarie, însă a scăzut cu peste 100 de lei faţă de primul trimestru al anului trecut.
Potrivit buletinului lunar de statistică, din numărul total al şomerilor înregistraţi în martie, 3.300 se aflau în evidenţă şi plată, iar 5.700 şomeri, în căutarea unui loc de muncă. Ponderea femeilor în numărul total de şomeri era de 37%, iar după natura studiilor, şomerii cu studii medii reprezintă 12,3 %, iar cei cu studii superioare 2,1 %.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.