Muzeul Naţional al Agriculturii a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţare

0
Din 1990 şi până în 2010, muzeul a devenit instituţia care a adus tradiţiile şi obiceiurile locului, cât şi ale altor regiuni, mai aproape de cetăţenii judeţului.
Momentul aniversar a prilejuit o expoziţie eveniment, cu mărturii de la toate manifestările organizate de-a lungul celor 20 de ani.
Istoria Muzeului Agriculturii însemnă 20 de ani de muncă şi dedicare. Asta a putut constata oricine a păşit ieri pragul lăcaşului de cultură unde pe pereţi erau expuse toate evenimentele şi expoziţiile adunate în 2 decenii. Povestea unei clădiri devenită muzeu naţional este asemeni unei istorisiri cu iz agricol, unde întâi se pregăteşte pământul, apoi se seamănă, iar răbdarea face ca produsul finit să fie gustat de toată lumea.
Directorul muzeului, Răzvan Ciucă, spune că singurul muzeu al agriculturii din ţară se află la Slobozia şi că perseverenţa, pasiunea şi răbdarea au adus muzeul la împlinirea celor 20 de ani.
Prezent la eveniment, Preasfinţia sa, Episcopul Vincenţiu al Sloboziei şi Călăraşilor, a felicitat echipa de muzeografi, pentru munca de care se bucură astăzi zeci de vizitatori.
De-a lungul timpului, eforturile angajaţilor muzeului naţional al agriculturii s-au materializat în strămutarea bisericii de lemn Poiana şi a altor monumente de patrimoniu.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.