Na belea! Imigranţi ilegali în Ialomiţa

0
Într-o săptămână, lucrătorii Biroului Judeţean pentru Imigrări au depistat în Ialomiţa 6 cetăţeni străini care domiciliau ilegal pe raza judeţului.
O canadiancă de 54 de ani a fost găsită la Gheorghe Lazăr. Femeia a intrat în ţară în luna iunie pentru o periodă de  90 de zile în scop de vizită, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit ţara. Canadianca a fost amendată cu 600 de lei şi are termen 15 zile pentru a părăsi România.
Ilegal s-au aciuat la Urziceni 4 cetăţeni turci care au intrat în România în baza unor vize de scurtă şedere, în scop de vizită, iar la expirarea termenului au uitat să mai plece. Turcii au fost amendaţi cu câte 400 de lei şi sunt obligaţi să părăsească ţara până pe 25 noiembrie.
Oarecum diferită este situaţia unei tinere din Republica Moldova. Pe numele ei, Biroul pentru Imigrări Botoşani a emis o decizie de returnare pe care femeia de 23 de ani a ignorat-o, iar la Slobozia  şi-a manifestat intenţia de a solicita azil în România. Tânăra moldoveancă a fost  îndrumată către Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanţi de Azil- Bucureşti, din cadrul  Oficiului Român pentru Imigrări.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.