Nastrusnicii sindicale

0

În Ialomiţa, şcoala va începe la data stabilită prin ordin al ministrului educaţiei: 14 septembrie. Aceasta este convingerea inspectorului general şcolar, Stavăr Ilie, care califică drept o ,,năstruşnicie’’ propunerea unora dintre sindicatele din învăţământ, ca la debutul noului an şcolar să fie luate cele 10 zile de concediu fără plată, impuse de Guvern, ca măsură de economisire a banilor la buget. Stavăr Ilie consideră că şi o zi de amânare a începerii cursurilor ar putea influenţa negativ desfăşurarea procesului educaţional.

Propunerea sindicaliştilor din învăţământ vine după ce ministrul de finanţe, Gheorghe Pogea, a cerut ministerelor găsirea de soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi le-a oferit şi variante: fie reducerea programului de lucru de la opt la şase ore, fie concediu fără plată de zece zile. O idee învechită, crede inspectorul general şcolar al judeţului Ialomiţa.

O decizie finală ar putea fi luată mâine, când ministrul educaţiei va discuta cu liderii sindicatelor din învăţământ planul de măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Robert Dinca

Lăsați un mesaj