Nastrusnicii sindicale

0

În Ialomiţa, şcoala va începe la data stabilită prin ordin al ministrului educaţiei: 14 septembrie. Aceasta este convingerea inspectorului general şcolar, Stavăr Ilie, care califică drept o ,,năstruşnicie’’ propunerea unora dintre sindicatele din învăţământ, ca la debutul noului an şcolar să fie luate cele 10 zile de concediu fără plată, impuse de Guvern, ca măsură de economisire a banilor la buget. Stavăr Ilie consideră că şi o zi de amânare a începerii cursurilor ar putea influenţa negativ desfăşurarea procesului educaţional.

Propunerea sindicaliştilor din învăţământ vine după ce ministrul de finanţe, Gheorghe Pogea, a cerut ministerelor găsirea de soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi le-a oferit şi variante: fie reducerea programului de lucru de la opt la şase ore, fie concediu fără plată de zece zile. O idee învechită, crede inspectorul general şcolar al judeţului Ialomiţa.

O decizie finală ar putea fi luată mâine, când ministrul educaţiei va discuta cu liderii sindicatelor din învăţământ planul de măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Robert Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.