Neacşu solicită, Teculescu nu mai poate

21
Deputatul Marian Neacşu i-a solicitat prefectului, în cadrul întâlnirii cu primarii din judeţ, să ajute la rezolvarea situaţiei cu banii blocaţi în Trezoreria statului în defavoarea primăriilor.
Deputatul face apel la înţelegere şi clemenţă din partea celor doua instituţii ale statului implicate, respectiv Consiliul Judeţean si Instituţia Prefectului, în aşa fel încât conturile primăriilor să fie deblocate. În caz contrar, judeţul Ialomiţa va pierde definitiv fondurile venite de la guvern pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare.
În răspunsul său, prefectul Teculescu a declarat că legea nu îi permite să se retragă din proces, iar această situaţie a fost creată, in opinia sa, de Consiliul Judeţean care nu a întocmit corect şi transparent listele cu alocările bugetare către primăriile din judeţul Ialomiţa.
În consecinţă: “rămâne cum s-a stabilit”: primăriile sunt în imposibilitatea de a utiliza sumele cuvenite până când una din cele doua instituţii ale statului va debloca situaţia, deşi edilii au prezentat încă de la începutul anului lista cu priorităţi şi necesarul de fonduri pentru cofinanţarea proiectelor pe care le aveau deja contractate.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

21 comentarii

 1. Deoarece comentariile mele nu sunt injurioase si prezinta doar realitatea nu sunt prezentate; in schimb cel al lui medellin care ,,moare” de grija imaginii lui Teculescu, Da! Ce sa fie, ce sa fie?

 2. Asa zisa “prostie” trebuia făcută si de ceilalţi prefecţi pentru a ajunge la normalitatea alocărilor de fonduri bazată pe proiecte.

  • spuneti-le asta si presedintilor de consilii judetene pedelisti, care fac acelasi lucru.
   spuneti-le asta si guvernantilor pedelisti, care fac acelasi lucru.
   spuneti-i asta si presedintelui pedelist, caruia-i put doar ceilalti banditi, nu si pedelistii.

 3. Dom-le, de undeva trebuia sa inceapa, caci asa se scrie istoria. D-aia ziceam io acu’ ceva timp ca nu-i in regula la centru sa fie cineva si in teritoriu altcineva (ma refer la culorile politice, la rolul consiliilor judetene). INSA: pana la urma banii impartiti provin de la un stat guvernat de unii care sunt injurati de toata lumea, asadar si de pe placinte tot ei ar trebui sa sufle zaharul, nu ailalti, care doar incita si lanseaza candidati de primari pentru campanii de peste doi ani, ha, ha, ha!

 4. dar care e castigul acestui demers, dle prefect? Ca acum in Romania, sub scutul legiilor, cele mai multe f proaste, poti sa faci orice… trebuie doar sa ai timp si mintea pentru magarii.

 5. pana una alta, in perioada asta se strange latul in jurul multora care tepuiau statul, de la revolutie incoace, fie contra cost la guvernarile psd, fie la capul gol in perioada guvernarii pnl. am senzatia acum ca pdl-istii restrang cercul teparilor doar la oamenii lor. tot e ceva, are si mike dreptatea lui! dar cei ca el vor trai cea mai mare dezamagire, peste un timp…

 6. Pentru presa: taticu, de ce n-as fi constient ca si soarele are pete? Oricum, daca citesti anumite luari de pozitie, numai legate de acest post, tragi concluzia ca si pentru situatia din Irlanda de vina e tot pd-l-ul, base si boc. Vezi, asta ma enerveaza cel mai mult: ca in aceasta lume globalizata, leprele continua sa-i creada pe romani cu capul intre umeri. Care-i barbat sa-mi explice cum ar fi fost in RO daca din 2009 incoace era geoana presedinte-antonescu prim ministru-sov si patriciu superboieri, catalin voicu-psd liber sa-si ajute prietenii cu probleme in justitie, catalin chelu liber si el., s.a.m.d.

 7. Pt. mike

  Istoria nu se face cu “ce ar fi fost daca…?” Asa se poate imagina unde am fi fost azi daca Napoleon castiga la Waterloo, daca Hitler nu invada URSS, daca rusii nu plecau cu rachetele din Cuba, si astea-s doar cateva exemple cand ziua de maine atarna de un fir de ata!
  E pierdere de vreme si doar un joc mental pentru pdl-isti sa imagineze cam cum ar fi fost daca se schimba echilibrul politic in 2008 si 2009. De fapt nu e doar un joc, ci si o justificare a neputintei lor. Dar eu (si nu doar eu) stiu un lucru clar: in Romania e rau de tot si asta se datoreste intr-un procent de peste 75% (alege tu orice alt procent pana la 100%) presedintelui si partidului sau!
  Si ca sa-ti dau exemplu de prostie crasa, care dovedeste ca marele Boc, doctor in stiinte juridice pe teme… constitutionale, a finalizat ieri legea salarizarii care prevede un lucru cu care se mandreste cel de mai sus: ca salariul minim va creste de la 600 lei la 670 lei. Pai daca marirea pentru 2011 va fi de 15% (procent din aceeasi lege), de ce cei mai amarati dintre bugetari vor primi o marire de doar 11,67%? Sa inteleg ca il doare in cot de cei mai sarmani? Orice elev de clasa a III-a stie ca un plus de 15% la un salariu de 600 lei inseamna un castig de… 90 lei! Daca esti barbat, spune tu aici cate clase crezi ca are Boc!

 8. Medellin, tata a murit in 1988, destul de tanar iar mama nu are dosar penal; s-acu’, raspunde-mi si mie la o intrebare: esti purtator de cuvant al pd-l sau zvoner-raspandac imputit?

 9. Geroge, da’ p’aia cu doua salarii minime pe economie, al bugetarilor fiind de 690 lei, o stii? Mai mare porcarie decat asta, nu cred sa existe. Refa calculul, te rog, pornind de la realitatea (nu mizeria tv) asta.

 10. Pt. mike

  Prin faptul ca recunosti stupizenia unei legi emanate din gandirea pdl-istilor, sa inteleg ca te alaturi si tu acelor intelectuali care, unul cate unul, se dezic de Basescu? (Au facut-o deja Cartarescu, Plesu, Liiceanu, ca sa remarc doar cateva nume grele).

 11. Cand am adus in discutie truismul cu petele din soare, bineinteles ca ,,m-ati execut”. Acu’, rugamintea mea se rezuma doar la atat: uitati-va ce se intampla in Portugalia, priviti situatia stidentilor din Anglia, acolo tot pd-l e implicat. In momentul cand imi va fi clar ca dihotomia intre realitate si ceea ce incerca pd-l, partid mult superior calitativ psd, va fi bine. In rest, cred ca e o greseala sa ma alaturati lui Plesu, Cartarescu (desi opinia mea despre paunescu coincide 90% cu cea a domniei sale), Liiceanu- cu toate ca am doua carti publicate (una la cinci ani, nu anu’ si carlanu’ cum procedeaza unii care tintesc doar calitatea de membru au Uniunii si drepturile banesti aferente). George, rogu-te, nu exagera!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.