Nebunia înscrierii la şcoală

0

Noua lege a învăţământului încearcă să uniformizeze adresabilitatea copiilor la şcoală. Termenele succesive de înscriere a elevilor în clasa întâi sunt doar etape inventate astfel încât unităţile de învăţământ asaltate de părinţi să pună pe primul loc copiii care locuiesc în apropiere, iar şcolile mai prost cotate să aibă şi ele elevi.
Actualul sistem de înregistrare a învăţăceilor în clasa întâi seamănă cu repartizarea computerizată la liceu, când elevii de clasa a VIII-a riscau să ajungă în clasa a IX-a şi în alt judeţ, dacă respingeau ofertele liceelor pe care le apreciau ca fiind sub nivelul lor.
La acest moment, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean dau asigurări că toţi copiii cu vârsta şcolară îşi vor găsi un loc în clasa întâi. La ce distanţă de şcoala preferată, deocamdată nu se poate pronunţa nimeni pentru că purgatoriul etapelor de înscriere nu s-a încheiat.
Şcolile care au mai multe cereri decât locuri vor face propria selecţie a elevilor. Primele care au solicitat aprobarea criteriilor specifice de departajare au fost 3 unităţi de la Feteşti şi una de la Urziceni.
Criteriile specifice de departajare aprobate se anunţă public, prin afişare la sediul unităţii de învăţământ.
Este interzisă însă includerea printre criteriile specifice a oricăror tipuri de teste sau examene.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.