Nelinişte în rândul poliţiştilor de la municipiu

1

După înfiinţarea secţiilor rurale, reorganizarea poliţiei va continua cu transferarea poliţiştilor de la municipiile de judeţ către Poliţiile Locale. Transformările propuse într-un proiect de lege îi macină atât pe poliţiştii de la municipiu cât şi pe cei ai serviciului primăriei.
De la 1 ianuarie Poliţia municipiului Slobozia se va desfiinţa prin trecerea birourilor de ordine publică şi circulaţie rutieră la Poliţa Locală, iar investigarea criminală va intra la Inspectoratul Judeţean.
Comisarul şef de poliţie Viorel Ştefu a declarat că modificările urmărite în structurile de organizare a poliţie îi neliniştesc pe mulţi dintre poliţiştii actuali de la municipiu.
audio VIOREL STEFU
În argumentul său faţă de schimbările propuse, Viorel Ştefu apreciază că atribuţiile comune mai multor structuri de pază şi ordine publică determină disoluţia autorităţii, uneori prin pasarea responsabilităţii, alteori prin eschivarea celor care ar trebui să intervină.
Şeful IJP Ialomiţa susţine că noul sistem va funcţiona dacă va fi implementat corect, iar rezerva comisarului Ştefu faţă de o reuşită absolută a proiectului derivă din experimentul organizării secţiilor de poliţie rurală, care la momentul înfiinţării a produs o adevărată bulversare în rândurile agenţilor de la posturile de poliţie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.