Nenorocirea s-a abătut azi noapte peste locuinţa unui ialomiţean din satul Piersica

0
Un scurt circuit la instalaţia electrică şi vântul puternic au zădărnicit intervenţia pompierilor.
Focul a izbucnit azi-noapte, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică, şi s-a manifestat iniţial în podul casei, însă vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor cu repeziciune.
Pompierii s-au deplasat în cel mai scurt timp la faţa locului, dar în momentul sosirii acestora incendiul se extinsese la întreaga locuinţă. După aproape 2 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, însă locuinţa şi bunurile din interior au fost distruse în întregime.

Pentru că incendiile de la instalaţiile electrice reprezintă ponderea cea mai mare în cauzele de incendii înregistrate într-un an, pompierii recomandă ca la proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor să se utilizeze materiale, aparate, echipamente şi receptoare omologate, cu respectarea măsurilor de protecţie prevăzute în documentaţiile tehnice de execuţie.
În vederea utilizării în siguranţă a instalaţiilor electrice, periodic, este indicat să se facă lucrări de întreţinere a acestora.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.