“Nevoia” te învaţă de mic să furi, mai ales consiliat de un adult

0

În lipsa unui exemplu de bună purtare, şi când animalele din gospodărie nu mai au ce mânca,  un adult le-a oferit ca soluţie salvatoare: să iei de la altul.

Aşa au ajuns 3 copii cu vârste de 10, 12 şi 13 ani, toţi din Ţăndărei să fure porumb ştiuleţi de la o societate comercială din localitate.

Împreună cu ei era şi un bărbat de 36 de ani, tot din Ţăndărei, care s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat.

Vineri dimineaţă, jandarmii au fost sesizaţi că mai multe persoane sustrag porumb ştiuleţi de la o societate agricolă din apropierea oraşului. Sosiţi la locul indicat, jandarmii l-au identificat pe bărbat, care, împreună cu cei 3 minori care încărcau ştiuleţi de porumb într-o căruţă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei patru au venit din Ţăndărei, hotărâţi să ia cât mai mult porumb din sola respectivă. Aceştia încărcaseră în căruţă aproximativ 200 kilograme porumb ştiuleţi, până la momentul intervenţiei jandarmilor, cu intenţia de a-l folosi în gospodării.

După ce bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în cauză a fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, în vederea luării măsurilor legale contra celor trei minori.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.