Nicio sfârâială

1
Slobozenii decişi să îşi încheie socotelile cu căsnicia nu pot divorţa la Primărie până în luna mai.
Chiar şi aşa, aspiranţii la un divorţ cât mai rapid vor fi dezamăgiţi, pentru că legea le impune un răgaz de 30 de zile să se răzgândească, după care se va pronunţa desfacerea căsătoriei, dar certificatul de divorţ se eliberează după încă 30 de zile.

La începutul acestui an a intrat în vigoarea legea care prevede că divorţul poate fi pronunţat de ofiţerul de stare civilă, dacă perechea nu are copii sau bunuri de împărţit, însă până la această dată Consiliul Local al municipiului Slobozia nu a stabilit taxa de desfacere a căsătoriei.
De la începutul anului, la biroul de stare civilă de la Slobozia au venit să se informeze despre procedura de divorţ 5 familii, insa până după şedinţa de consiliu local de la sfârşitul lunii martie, la Primăria Slobozia nu se va putea divorţa.
In oraşele Căzăneşti, Fierbinţi Târg, Feteşti şi municipiul Urziceni nu au fost stabilite încă taxele pentru divorţul administrativ. Există, însă, două excepţii: Ţăndărei şi Amara. Dacă amărenii pot divorţa contra sumei de 200 de lei, consiliul local al  oraşului Ţăndărei a stabilit taxa pentru desfacerea căsătoriei la valoarea de 100 de lei, fiind cea mai mica din ţară. Primarul Vasile Sava spune că taxa a fost stabilită în funcţie de gradul de sărăcie, şi că, pentru locuitorii din Ţăndărei, 100 de lei pentru un divorţ reprezintă o sumă rezonabilă. La nivel naţional, taxa pentru divorţul administrativ a fost stabilită între 300 şi 700 de lei.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.