Noapte albă, la muzeu!

0

_DSC7950

Zeci de ialomiţeni au ieşit sămbătă seară din case special pentru a vizita expoziţiile celor două muzee din Slobozia.

audio NOAPTEA MUZEELOR

Noaptea muzeelor a adunat la Slobozia sute de locuitori care la orele 22 mişunau încă pe stradă, în încercarea de a acoperi programul celor două instituţii de cultură care şi-au deschis porţile şi au pregătit programe speciale… pentru o seară specială!

Prima oprire a fost la Muzeul Judeţean unde de departe, anul acesta, atracţia serii a fost atelierul reconstruit în detaliu, al celebrului fotograf Costică Acsinte. Copiii au fost fascinaţi de timpurile vechi şi nu au ratat ocazia să se fotografieze cu elemente de recuzită precum baston, pălărie şi scaune vechi.

Altă locaţie, alte expoziţii interesante!
La Muzeul Agriculturii l-am găsit pe David, un băieţel în vârstă de 5 ani, fascinat de obiectele vechi şi în continuu interes faţă de îndeletnicirile de odinioară,iar “La pas prin lumea satului”, două vizitatoare şi-au amintit cu nostalgie cum arătau vremurile de demult.
Chiar dacă obiectele acoperite cu pânză neagră în semn de protest au fost dezvelite, muzeografii luptă în continuare pentru menţinerea exponatelor şi sediilor muzeelor, mai ales că legea permite descendenţilor celor care au făcut donaţii valoroase, să atace în instanţă actul de donaţie.

Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.