Noaptea muzeelor a scos sute de ialomiţeni din case

0

noaptea muzeelor

Forfota a început în municipiul reşedinţă încă de la orele amiezii, când şi-au anunţat deschiderea Muzeul Judeţean şi Muzeul Agriculturii, şi a continuat până după miezul nopţii.
Noaptea albă la muzeu a fost planul tinerilor ialomiţeni sâmbătă, când zeci de liceeni au trecut pragul celor două muzee din Slobozia. Intrarea gratuită şi programul special au prilejuit alăturarea cetăţenilor mai în vârstă, familiilor cu copii şi a bunicilor îndemnaţi chiar de către nepoţi. Prima oprire a fost la Muzeul Judeţean Ialomiţa, unde grupurile numeroase de tineri aplecaţi spre istorie, se împleteau cu preşcolarii uluiţi de exponatele ce atestă timpuri vechi.
Directorul muzeului judeţean, Florin Vlad, se declară încântat de succesul programului şi asigură vizitatorii de noi proiecte atractive.  În calitate de muzeograf, Ioan Cernău apreciază disponibilitatea şi interesul cetăţenilor asupra muncii neştiute din şantierele de lucru şi siturile arheologice.  Elevii talentaţi, care şi-au dorit un cadru special de expunere al ideilor, s-au implicat în realizarea unor materiale informative, cu temă culturală. Printre ei şi Valentin Zaharia de la Liceului Tehnologic Mihai Eminescu, care a prezentat într-un scurtmetraj istoria oraşului.

Ora 23, Muzeul Agriculturii

Aceaşi forfotă, acelaşi interes pentru expoziţiile tradiţiilor şi culturii româneşti. La fel de uimită şi interesată de timpurile de odinioară, ca şi alţi colegi de aceeaşi vârstă, am găsit-o pe Andreea, de 6 ani, care şi-a convins părinţii şi bunicii să viziteze Muzeul.  Muzeograful Magdalena Filip confirmă că anul acesta tinerii s-au arătat mult mai interesaţi de program şi au venit în număr extrem de mare.
Cea de-a noua ediţie a programului “Noapte muzeelor” a adus la nivel de ţară un record de vizitatori, de aproape un milion de cetăţeni.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.