Normele pe venitul agricol au scăzut!

0

DSC_0467

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Ialomiţa transmite că au fost aprobate normele anuale de venit agricol pentru 2014, utilizate la calcularea impozitelor pentru veniturile obţinute din exploatarea terenurilor agricole precum şi a celor obţinute din creşterea şi exploatarea animalelor sau familiilor de albine.
Pentru cereale cultivate pe suprafeţe mai mici de 2 Ha norma de venit este de 335 lei, la legumele cultivate în câmp pe mai puţin de un pogon norma este de 645 de lei, pentru creşterea a două vaci de 290 de lei iar până la 50 de oi norma de venit este de 35 lei.
Persoanele fizice care realizează, în mod individual, venituri din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, au avut obligaţia declarării veniturilor obţinute din exploatarea terenurilor agricole precum si a celor obţinute din creşterea si exploatarea animalelor/familiilor de albine, până la data de 25 mai anul c urent.
Contribuabilii care nu si-au îndeplinit obligaţia declarativa până la data de 25 mai pentru anul 2014 sunt rugaţi sa se prezinte la sediul organului fiscal în vederea depunerii declaraţiei.  
Ulterior, se emite decizia de impunere anuală, conform căreia se efectuează plata impozitului către bugetul de stat în două rate egale, astfel:  prima tranşă de 50% până la 25 octombrie şi a doua tranşă până la 15 decembrie 2014. 
Nedepunerea declaraţiei se sancţionează contravenţional, iar impunere se va face din oficiu în funcţie de informaţiile existente în baza de date.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.