Noul Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor este Vincenţiu Ploieşteanu

6

Sfântul Sinod a ales astăzi între Preasfinţitul Vincenţiu şi Preasfinţitul Varsanufie. Din cele 46 de voturi valabil exprimate, noul episcop a obţinut 39 de voturi.

Preasfinţitul Vincenţiu Grifoni a devenit, astfel, al treilea episcop al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în cei 15 ani de la înfiinţarea instituţiei bisericeşti, în 1994.

Noul Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor are 55 de ani. Vincenţiu Grifoni   s-a născut pe 23 august 1954 în Bucureşti şi a primit la botez numele de Victor. Cursurile teologice le-a încheiat în anul 1978 la Sibiu.

După satisfacerea stagiului militar de 6 luni, ierarhul a funcţionat ca redactor la Editura Mitropoliei Olteniei şi a Arhiepiscopiei Craiovei. La 1 octombrie 1983, a  fost primit ca frate în obştea Mânăstirii Lainici, din Arhiepiscopia Craiovei unde, a fost tuns în monahism sub numele de Vincenţiu.

Noul Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor a parcurs toate treptele ierarhice bisericeşti, iar cu aprobarea patriarhului Teoctist, s-a ocupat de preluarea şi administrarea imobilului care a găzduit Camera Deputaţilor şi care a devenit Palatul Patriarhiei. Întronizarea noului Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Grifoni va avea loc pe 28 iunie, în ajunul sărbătorii Sfinţilor Ierarhi Petru şi Pavel.

Clementina Tudor

6 comentarii

  1. “La l octombrie 1983, a intrat ca frate în obştea Mănăstirii Lainici, din Arhiepiscopia Craiovei (jud. Gorj), unde a fost tuns în monahism sub numele de Vincenţiu” (19.06.2009, http://www.napocanews.ro). E mai usor un “copy-paste”, nu-i asa, Cleme?…

  2. bai desteptule, ia uita-te cand a fost postata stirea clementinei (18 iunie)si dupa aia cand a fost postata aia pe care o dai tu ca sursa (29 iunie)…
    dupa mintea ta odihnita, a calatorit in timp si a dat un search pe google, nu? apoi s-a intors acasa si a pus-o de un copy/paste.
    cred ca doar ai vrut nitel trafic pe situl ala…

  3. Ce mai limbaj…”bai desteptule”…OK, recunoasc ca m-a indus in eroare faptul ca pe radiocampus.ablog.ro stirea a fost postata pe 29.06. Dar trebuie sa recunosti si tu ca ai “orbul gainilor”, fiindca stirea aceea a fost publicata pe napocanews pe 19.06, nu 29.06…

  4. Si-i multumesc si proprietarului blogului mai sus amintit pentru cenzura comentariului trimis de mine la articolul “Sursa subterana de apa a orasului Slobozia a primit autorizarea de exploatare”. Am spus doar ca apa e amara si ca mie nu-mi place, plus ca vom consuma mai multe gaze pentru a o incalzi…Asta e! E plina lumea de curupti si de lingai.

  5. Draga “The Solemn Anarchist”, datele la care faci referire ca le-as fi furat prin copiere dupa nu stiu ce site, sunt informatii furnizate de Episcopia Sloboziei si Calarasilor intr-o biografie a Noului Episcop, primita de Radio Campus cu mult inainte sa apara pe situl Patriarhiei. Si chiar daca ar fi fost invers, informatiile de genul acesta nu au caracter de EXCLUSIVITATE. Jenant mi se pare ca tu sa mi te adresezi la fel ca toti prietenii si colegii, cu “cleme” si sa te ascunzi in spatele unui pseudonim. Pentru mine este o dovada de lasitate si frustrare. Pentru ce? Numai tu stii…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.