Noul virus gripal instaleaza panica

0

Ialomiţenii sunt precauţi la perspectiva unei epidemii de gripă nouă şi consideră esenţial pentru sănătatea lor vaccinul împotriva virusului A/H1N1. Tinerii  sunt primii care iau în calcul avertizările Ministerului Sănătăţii, pentru că în comunităţile din facultăţi sau licee, gradul de răspândire a virusului este foarte mare. Cum gripa porcină începe să fie tot mai frecvent diagnosticată în rândul românilor, mămicile sunt cele mai îngrijorate pentru sănătatea copiilor.

Deşi precauţi, ialomiţenii sunt îngrijoraţi mai ales pentru cei vârstnici şi chiar se simt ameninţaţi de posibilitatea contactării virusului.  Mult mai relaxaţi sunt cetăţenii care s-au confruntat cu epidemia de gripă nouă în alte ţări.

Pe lângă vaccinarea antigripală sezonieră, pentru prevenirea contactării virusului de gripă nouă, medicii recomandă evitarea aglomeraţiilor, o igienă strică a mâinilor şi a căilor respiratorii şi izolarea tuturor suspecţilor sau cazurilor diagnosticate, cu respectarea măsurilor de carantină.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.