Noutati din focar

0

Părinţii tânărului din Condeeşti, diagnosticat cu gripă nouă, aşteaptă să afle dacă au contactat şi ei virusul A/ H1 N1. Celor doi contacţi le-au fost recoltate astăzi probe şi transmise spre analiză la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Cea de-a treia persoană cu care tânărul a intrat în contact, prietena lui, a scăpat în lumea largă, fără a i se recolta probe de laborator. La scurt timp după ce s-au întâlnit, fata a plecat în Olanda.
Situaţia este cu mult mai complicată în cazul elevei de la Colegiul Naţional. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au identificat, în rândul persoanelor cu care fata a intrat în contact, 8 adulţi şi mulţi colegi şi prieteni. Trei dintre contacţii direcţi au fost pe cont propriu la Colentina, pentru recoltarea de probe care să identifice prezenţa virusului. Toate cele trei rezultate sunt negative. Persoanele care au intrat în contact cu eleva diagnosticată cu gripă porcină au obligaţia de a sta 7 zile izolate la domiciliu, pentru că pot fi purtători şi transmiţători ai virusului, fără ca ei să facă gripă nouă.
Simptomele gripei porcine sunt similare cu cele ale gripei obişnuite. Boala debutează cu febră şi tuse seacă. Orice suspiciune trebuie raportată medicului şcolar sau de familie, iar principala măsură de prevenire şi răspândire a virusului este izolarea la domiciliu.                         
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.