NU iei amendă chiar dacă nu ai anvelope de iarnă

5

cauciucuri iarna

În ciuda zăpezii şi a carosabilului acoperit, şoferii ialomiţeni care circulă fără anvelope de iarnă scapă de amendă. Legea prevede ca anvelopele de iarnă să fie obligatorii pentru porţiunile de drum cu gheaţă, zăpadă sau polei, strict în perioada 1 noiembrie-15 martie.
Pentru că în cele mai multe regiuni primăvara a început din prima zi a lunii martie, şoferii s-au grăbit la service-urile auto să schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară, pentru a nu le uza.
Comisar în cadrul Serviciului Rutier, Sorin Goagă, asigură şoferii că nu vor fi sancţionaţi, însă dacă există segmente de drum afectate de vremea severă, poliţiştii vor întoarce din drum maşinile neechipate.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Ia mai interesati-va….ca ordinul sau hg-ul respective, nu face referire la perioada de timp cand trebuie sa ai anvelope de iarna, ci doar de cand a intrat in vigoare 01.noiembrie.2011. Iar acolo spune ca incepand cu 01 noiembrie 2011, pe portiunile da drum acoperite de zapada, gheata, polei, autovehiculele sub 3.5 tone trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna sau M+S, pe toate rotile, iar celelalte autovehicule, pe rotile tractoare. Nu exista termen de finalitate a acestei obligatii.

  2. Inseamna ca ati uitat cam repede. Dnul Goaga, nu numai ca nu cunoaste legea dar o si incalca. Dar culmea e ca si scapa basma curata. Dar pina cand o ramane basmaua asa?
    Zic io …….

  3. chiiar daca nu sunt obligatorii…se poate muri sau in alt caz se poate avaria autoturismul……nu e o afacere prea buna….ne dam seama dupa ce se intampla…..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.