NU pensionării femeilor la 65 de ani!

12

batrana-wm

Creşterea vârstei de pensionare a femeilor la 65 de ani îi nedumereşte pe cei mai mulţi dintre ialomiţeni.
Atâta timp cât şomajul în rândul tinerilor este principala problematică în România, dar şi în Uniunea Europeană, creşterea vârstei de pensionare devine o măsură anacronică în percepţia populaţiei active, cu sau fără loc de muncă.
Aşa se face că doamnele intervievate de un reporter Radio CAMPUS sunt în dezacord cu propunerea de creştere a vârstei de pensionare, iar principalul argument îl reprezintă numeroasele atribuţii pe care femeile le au în familie:
audio PENSIE1
De aceeaşi părere sunt şi domnii, mulţi pensionaţi la 55 de ani, care apreciază că vârsta de 65 de ani e mare şi pentru femei şi pentru bărbaţi:
audio PENSIE2
Pentru cine creşte ministerul muncii vârsta de pensionare la femei?
Funcţionarii publici, cadrele didactice şi medicale sunt categoriile socio-profesionale favorizate de creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru femei.
Membru în comisia de muncă a Parlamentului, deputatul Cristina Pocora precizează că deocamdată legea prevede pentru femei vârsta de 63 de ani la pensionare, iar la cererea unui cadru didactic s-a introdus opţional posibilitatea rămânerii în câmpul muncii încă doi ani.
Acum, însă, spune parlamentarul liberal de Ialomiţa, în discuţie este o strategie a ministerului muncii, aplicată pe legislaţia europeană:
audio Cristina POCORA
Principalul raţionament al creşterii vârstei de pensionare constă, însă, în păstrarea în câmpul muncii a persoanelor active pentru încasarea contribuţiilor sociale la bugetul de stat şi ţinerea sub control a numărului de pensionari, eventual prin diminuarea acestora, pentru a menţine nivelul costurilor cu plata pensiilor.
Deocamdată, la comisia de muncă a Parlamentului nu s-a luat în discuţie introducerea vârstei de 65 de ani pentru pensionarea femeilor, dar adoptarea acesteia ar putea fi doar o formalitate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

12 comentarii

  1. Mai bine sa creeze statul locuri de munca sau legi care sa permita angajari in masa ,nu sa traga niste “babalaci” pentru a cotiza pentru altii.

  2. lol, ideea e ca nu vor exista pensii pentru fraierii care au votat socialismul, banii v-au fost papati deja inainte sa ii cotizati la pusculita lui tonta. e un stat totalitar, hipercomunist, omul nu trebuie sa fie obligat sa cotizeze pensie la stat ci unde vrea el si mai ales daca are chef ! banii cotizati la stat sunt bani pierduti, sunt bani furati,sifonati si chetuiti prostete !

  3. pai cum sa nu iesim la pensie la 180 de ani cand prostii astia de vin din urma stiu doar sa rada ca nu iau bacu, sa se inscrie in masa la somaj si in general stiu sa stea degeaba. habar nu au de munca, de capatuiala in viata. stati asa ca legile ulterioare nu ne vor mai scoate la pensie, vom avea linie ca la buletin, nelimitat. ca suporterii…pana la moarte:)

  4. Dumnezeule ! Haideti sa ne privim mamele obosite deja pe la 50 de ani ! Haideti sa nu le vedem pe cele care stau la birouri sau la catedre ,ci pe cele care muncesc in fabrici , in ateliere , pe cele care muncesc in schimburi , pe cele care duc greul pe umeri in familie ! N-ar fi mai bine ca dupa 60 ani sa se ocupe de nepoti ? Iar tinerii sa se duca la munca ?Sa nu uitam ca ele sunt cele care au nascut – merit pentru care comunismul le acorda ceva facilitati . Sunt egale barbatilor ? Fizic? Ma indoiesc ! Dar guvrnanti nostri vor sa ne lase fara bunicute ! Pentru ei sunt doar o cheltuiala din buget! Rusineeee!

  5. Asta a fost si este politica lui iliescu-kgb si a ciracilor lui condusi de puscariasul nastase si elevul lui, plagiatorul ponta, votati de toti prostii.

  6. Pai daca ati votat doamnelor si domnilor prosti si inculti cu toate panaramele, hotii, pramatiile, nemernicii si infractorii din USL acum o sa va supuneti la munci pana la varsta de 65 de ani. Partea proasta este ca si mama mea o sa trebuiasca sa-si rupa oasele pana la 65 de ani, ca sa aduca bani Guvernului din care infractorii si hotii politici sa-si ia leafa, fapt pentru care va transmit dragi votanti ai USL ca sunteti de-a dreptul cretini. Ati vrut schimbare ? Acum sa va vad cat de tare strigati “jos Ponta, jos USL”

  7. NU DORESC PENSIONARE LA 65 DE ANI TINERII NUNDE VOR LUCRA SI NOI CA SI FEMEI SUNTEM DESTUL DE BOLNAVE .CITA PUTERE SA POTI AVEA PINA LA 65 de ani VOM MERGE IN BASTON SAU NU VOM MAI APUVA PENSIE ASTA SE VREA RUSINE LOR

  8. Dar de ce sa mai iasa la pensie ? Sa moara mergand la servici ! Si-au facut datoria – au nascut idiotii care ne reprezinta si voteaza asa aberatii ! Pensionarii altor tari merg in croaziere . Bunicile noastre – la munca cu ele !!!!! Sa sustina parazitii societatii!!!!!!!!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.