Nu sunt bani, nu sunt salarii

0
Indiferent de salariul de încadrare negociat, de la 1 ianuarie angajatorul din mediul privat are obligaţia să asigure în plată doar o remuneraţie de 670 de lei pe lună.
Salariul de bază minim brut pe ţară, stabilit prin Hotărâre de Guvern, este de bază la stabilirea altor drepturi, cum ar fi indemnizaţia de şomaj.
În sistemul privat, salariul de bază minim brut negociat este de 700 de lei, la care se adaugă coeficienţii de ierarhizare.
Indiferent de valoarea stabilită la încadrare, în cazul unor disfuncţii în activitatea firmei, cum ar fi lipsa de comenzi, angajatorul are obligaţia să plătească doar 670 de lei.
Inspector şef adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, Aurelia State, precizează că salariaţii prezenţi la lucru, dar care nu-şi pot desfăşura activitatea din motive neimputabile lor, vor avea dreptul la o remuneraţie echivalentă salariului de bază minim brut pe ţară.
Salariul minim brut pe ţară negociat, de 700 de lei, a fost prins în contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pentru anii 2011-2014.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.