Numărul autorizaţiilor pentru taximetre în Slobozia a fost suplimentat cu încă 50 de locuri

0

Propunerea executivului i-a nemulţumit pe consilierii locali ai PDL din Consiliul Local Slobozia, deranjaţi de soluţia de rezervă pentru societăţile sau operatorii care au rămas pe dinafară.

Primul care a reproşat intenţia de majorare a autorizaţiilor de taxi a fost consilierul democrat liberal, Gabriela Petre, nelămurită de lipsa unui studiu de  oportunitate.

Aceeaşi nedumerire privind suplimentarea autorizaţiilor de taxi la nivelul reşedinţei de judeţ a avut-o şi consilierul democrat liberal Constantin Sărăcăceanu, surprins că şi operatorii care au câştigat licitaţia acceptă această măsură, în condiţiile unei pieţe concurenţiale ameninţată direct de criza financiară. Mai mult, licitaţia iniţială nu a fost contestată.

În viziunea executivului Primăriei Slobozia, suplimentarea autorizaţiilor de taxi este văzută ca o măsură socială. Viceprimarul Valentin Bacanu a precizat ca o parte dintre operatorii care au castigat autorizatii, au licitat numai pe hartie, dezvaluind viciile de procedura in atribuire.

Surprinzator, consilierul liberal Paros  Radu a fost pentru suplimentarea numarului de autorizatii pentru a se stopa specula cu locurile de taxi de la cei care au castigat catre cei care au pierdut licitatia. In final proiectul de hotarare a fost adoptat. Masura este temporara pentru ca peste 6 luni se va organiza o alta licitatie. Cei mai nedumeriti de rezultatul dezbaterilor au fost cei cativa operatori de taxi prezenti la sedinta de consiliu local. In prezent la nivelul municipiului Slobozia figureaza 200 de locuri pentru taximetre iar pe traseu sunt doar o treime din numarul de masini.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.