Numărul beneficiarilor de prestaţii sociale a scăzut în Ialomiţa în acest an faţă de 2013

1

prestatii socialeÎn semestrul întâi al anului s-au efectuat plăţi către 69.000 de persoane, în scădere însă faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, când peste 71.000 de ialomiţeni erau înscrişi cu dosare de prestaţii sociale. În principal, numărul mare de prestaţii sociale este dat de elevii care beneficiază de alocaţii de stat şi care, după vârsta de 18 ani, nu mai primesc bani de la stat.
Directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Silviu Vlădăreanu, menţionează că şi numărul beneficiarilor de ajutor de susţinere a familiei a scăzut, din cauza nedeclarării veniturilor.
În primele şase luni ale anului au scăzut şi cererile pentru ajutoarele de încălzire cu lemne şi alte subvenţii asemănătoare de la peste 6 mii de dosare, în 2013, la aproape 300, în anul 2014.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. E clar, ialomitenii o duc mai bine. Este meritul… actualei conduceri a statului (de vreo doi ani incoace) si a actualei conduceri a judetului (de cand ne stim noi "liberi"). Au crescut veniturile (d-aia nu se mai depun declaratii, ce rost ar mai avea?), ajutoare de caldura e jignitor sa mai ceri, ajutoarele de handicap nu mai sunt solicitate fiindca mai toti s-au insanatosit brusc (ca economia nationala) de cand Ponta e prim-ministru. Nu m-ar mira ca si cei vizati de amnistia fiscala decretata ieri, sa incalce cu buna stiinta prevederile acestui act normativ, si din prea-plinul veniturilor lor, cei vizati sa restituie in continuare banii statului.
    Ziceti dumneavoastra, nu ati visat sa ajungem aici?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.