Numărul şomerilor a scăzut. Prin ieşirea din plată

3
Dacă la 31 decembrie 2009 erau înregistrate circa 12.300 de persoane, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, în evidenţele instituţiei care centralizează datele,
figurează 10.260 persoane.
Dintre acestea, mai puţin de jumătate primesc indemnizaţie de şomaj, iar restul de 5.500 au rămas doar în evidenţele instutuţiei, fără nici un sprijin finacinar de la stat.
Potrivit statisticilor, numărul femeilor fără un loc de muncă, a scăzut cu o mie în ultimul an de la, 5 la 4 mii.
Acum,  rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Ialomiţa este  de 9,4 %, în creştere uşoară faţă de cea înregistrată la sfarşitul lunii octombrie, când s-a situat la valoarea de 9,3%, dar în scădere faţă de  sfârşitul lunii decembrie 2009, când rata şomajului  a fost de 11,6 %.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Pt. mike

    Intrebarea sunt sigur ca o pui guvernantilor, care spun peste tot “o sa dam afara bugetari”, “o sa reducem cheltuielile bugetare”, “o sa…”, “o sa…”, dar… nu fac nimic. Totul este doar praf in ochii celor dela FMi, care, cat de destepti se cred, sunt totusi pacaliti de gevernantii nostri asa usor. Sa-ti intre in cap odata ca nu vor lovi niciodata in acei bugetari de care are nevoie (pornind de la spp, pana la functionarii marunti din administratiile locale).
    Totusi fac ceva: ataca acea parte a populatiei care nu se poate apara: pensionari (acum si cei cu pensii mici de tot), someri, persoane cu handicap, mame, etc.

  2. Mi-e teama ca vorba aia: ,,Pana la Dumnezeu te mananca sfintii!” e foarte valabila in cazul expulzarii supranumericilor bugetari din sistemul de plata public. Sintagma ,,guvernantii nostri” ar trebui inlocuita cu nume concrete de sefi care aveau la 01.01.2010 un numar de subordonanti si acum au cu 10% mai mic, de exemplu. Sefi de deconcentrate, care pot fi abia apoi pot fi numiti guvernanti, altfel raman niste franari…ma opresc.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.