O bătrână a murit ieri arsă în propria casă

0

Nici nu au fost bine aprinse focurile în sobele cetăţenilor, că lipsa măsurilor specifice de verificare şi reparare a făcut prima victimă a sezonului rece.

Două autospeciale aparţinând Detaşamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat ieri, în localitatea Căldăruşanca, pentru a stinge incendiul ce se manifesta la locuinţa unei bătrâne de 78 de ani. Pentru că vremea s-a răcit, bătrâna a făcut focul în sobă pentru a se încălzi, însă coşul de fum deteriorat a iniţiat un incendiu, care a cuprins în scurt timp acoperişul casei. Tragic este că femeia a fost surprinsă de incendiu în timp ce dormea şi nu a mai putut fi salvată, cu tot efortul depus de pompierii militari.

Acelaşi scenariu s-a petrecut câteva ore mai târziu, la o locuinţă din  Bărcăneşti. Până la sosirea gărzii de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Urziceni, incendiul iniţiat de coşul de fum defect a distrus acoperişul casei şi mai multe bunuri.

Pentru evitarea acestor situaţii, pompierii reamintesc importanţa verificării sobelor, înainte de utilizare, pentru depistarea eventualelor  nereguli.

De asemenea, pe timpul exploatării sobelor, se interzic următoarele:

– uscarea sau aşezarea în imediata apropiere a hainelor sau a altor obiecte combustibile; folosirea lemnelor mai lungi decât lungimea focarului; aprinderea focului cu benzină sau alte lichide inflamabile.

De asemenea, se va evita: suprasolicitarea reţelei electrice, prin folosirea simultană a mai multor receptori şi se recomandă păstrarea surselor de foc, cum sunt chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, în locuri în care au acces copii.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.