O fetiţă de 9 luni a fost maltratată de părinţi

2

Bebeluşul a fost găsit în stare critică de un echipaj de ambulanţă solicitat aseară la o intervenţie în satul Raşi, pentru un copil care vomită. Asistenta a observat urme de violenţă şi chiar muşcături pe corpul micuţei paciente şi a decis preluarea acesteia la spital. Managerul serviciului judeţean de ambulanţă, Paros Radu, spune că în scurt timp copilul a fost trimis la Bucureşti.
Mama fetiţei are 18 ani şi locuieşte în Ialomiţa de puţină vreme. Femeia mai are un copil şi trăieşte în concubinaj cu un bărbat din Raşi.
Anchetă DGPC
Direcţia Generală pentru protecţia Copilului şi Poliţia au deschis o anchetă iar primele investigaţii în acest caz se vor face luni când o echipă se va deplasa la Sălcioara, în satul Raşi, urmând a corobora datele anchetei cu rapoartele medicale de la spitalul Bagdasar, unde bebeluşul a fost internat.
Şeful serviciului de asistenţă socială, Niculae Badea, precizează că bărbatul la care locuiesc micuţa şi mama ei are şi el doi copii dintr-o altă căsătorie.Asistenţii sociali vor decide dacă în cazul fetiţei de 9 luni este vorba de neglijenţă, abuz sau rele tratamente din partea familiei, situaţii în funcţiei de care se va decide decăderea din drepturi a părinţilor, preluarea copilului într-o formă alternativă de îngrijire şi locuire sau deschiderea unui dosar penal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro                  foto: www.funkydowntown.com

2 comentarii

  1. Consider ca e destul de dura fata scumpei fete. Ar fi fost mai bine daca o afisati putin blurata. Pacat de scumpa fata. Un inger nu ar trebui aratat asa niciodata. Mai bine ne aratai poza neneorocitilor, ca sa ii vanam pe strada.
    Mai ganditi-va referitor la poza.
    Zic io …

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.