O luna de la accidentul de la Fetesti

7

Se implineste o luna de la teribilul accident de la Fetesti in care 5 tineri si-au pierdut viata sfartecati de tren. Readucem in atentia publica acest eveniment dramatic in urma unui repros primit pe site-ul guraialomitei.com unde tinerii fetesteni au postat numeroase mesaje in memoria celor disparuti. Clementina Tudor a citit toate randurile scrise de prietenii si cunoscutii tinerilor morti si reda cateva dintre mesaje, ca avertisment la ceea ce s-a intamplat in noaptea de 29 spre 30 august la trecerea de cale ferata dinspre Fetesti spre Movila.

audio accident 

“Dumnezeu sa-i odihneasca! Erau prea tineri si nu meritau un asa sfarsit…” Este ceea ce au avut putere sa spuna cei mai multi dintre cunoscutii teribilistilor decedati.
Din cele 90 de mesaje, prea putine sunt aprecierile realiste in care se atrage atentia asupra celor care poarta vinovatia pentru cele intamplate.
Vestea a ajuns repede in Spania, de unde GYPO a scris:

“imi pare rau despre ei – s-a auzit si aici in spania de ei:((sincer regret tare mult ca eram prieteni cu ei:(( ajea le-a fost lor sortit sa moara…ca altfel era imposibil sa ii loveasca trenul imediat dupa ce s-a lovit de parapet…vb si eu din ce am vazut :((:(((:(( Stef, Manu nu va uit niciodata:X:(:(:((:((..:(( DUMNEZEU SA VA TINA LANGA EL…:((( “;

“un prieten excelent Laur Uruc!! Stef de asemeni !!:-< “;

“Dumnezeu sa-i ierte..nu am cuvinte” – spune imediat dupa accident si alexholban;

Gabi din colonisti scrie insa ca: ,,aseara m-am gasit cu laur si mi-a zis si mie sa ma duc cu el… si cu 3 zile inainte cand m-a dus pe mine si pe nijte prieteni pana la fetesti sat, tot asa intr-o curba s-a ridicat pe doua roti si i-am zis: ,, ma! tu nu o sa mori acasa si multe zile nu vei mai avea si uite ca asa a fost :(( o sami fie dor de u luaure:(( “;

Altii, nu s-au ferit sa acuze : “SOFERUL ERA UN RATAT DE KND A LUAT PERMISUL,TA-SU NU TREBUIA SA-I DEA MASINA PE MANA.CINEVA A SPUS LA UN MOMENT K NU VA SCAPA DE MOARTE LA STILUL CRIMINAL DE CONDUS PE KRE IL AVEA.”:

Iar unii…sa recidiveze: alcool zice: ,, luati aminte oameni buni …lasati adrenalina si ganditi-va la vietile voastre ..dar din ce-am inteles lasati alcoolul…ca oricat ati dori sa va abtineti…alcoolul este mai puternic consumat in cantitati mari….deci n-am cuvinte la ce s-a intamplat…inca nu pot crede ca acesti oameni au sfarsit asa…condoleantele mele familiilor …stef sa fii fericit acolo unde esti frate….care este cu mine vreau sa mergem in spatele scolii sa ne imbatam acolo unde lui stef ii placea ….”;

Printre mesajele tinerilor s-a strecurat si un apel la maturitate. Secretarul de stat Cristina Pocora a lansat ideea unui mars al tacerii si al candelelor aprinse: ,,Ce putem face noi? Să ne plângem morţii, să zicem „Dumnezeu să-i ierte!” şi să tragem un semnal de alarmă. Pentru că e nevoie urgent de un astfel de semnal de alarmă.
Trebuie să-i conştientizăm pe astfel de tineri că viteza ucide. Poate nu vom schimba mentalităţi la nivel naţional, dar, măcar acolo unde se întâmplă astfel de tragedii, lucrurile se pot schimba. În acea curbă oarbă, de lângă Feteşti/Movila, lucrurile se pot schimba. Lumânările aprinse în acel loc şi crucile de acolo îi vor mişca pe toţi şoferii care vor mai trece prin zonă. Mai mult, putem organiza un marş al tăcerii in Fetesti! Putem incepe din curtea scolii invocata de voi… Ideea nu-mi aparţine, dar cred că este foarte bună. Voi vorbi cu edilii din zonă să organizăm o astfel de manifestare. Cred ca va face bine! …. Un mars al tacerii, o slujba de pomenire…. Responsabilizarea este poate cea mai grea… “

Si daca pentru tinerii care au postat mesaje nu mai conteaza cine e vinovat, de stabilirea vinovatiei tine constientizarea riscurilor la varste ramase fara instinct de conservare…

7 comentarii

  1. in aceeasi masura sunt prezenti pe site si ciuperca, gogu petre sau cazacu. consemnam (asa cum scrie mai sus) tot ce misca prin judet. dupa alegeri… prezenta pe site depinde numai de ei – fac ceva sau se culca pe o ureche…

  2. domne e pacat de bijuteria aia de masina c masa!a dat 30-40-50 de mii de euro si c a facut cu ea?nu era de ajuns ca era doar el a mai luat cativa dupa el!si c l impins sa faca asa cv?190km/hcand stii ca urmeaza calea ferata!

  3. d-zeu sal ierte pe stefi nu trebuia sa moara era u baiat plin de viata era tot timpul vesel si prea tanar.nu uita stefi acolo un esti sus nu te voi uita niciodata vei ramane in amintira mea in totdeauna.

  4. nu trebuia parinti lui laur soferul sai da pe mana carnetul de conducere la un nebun au murit atati nevinovati si tineri. si parinti lui laur trebuiau trasi la raspundere pentru acei tineri nevinovati.

  5. mi-am adus aminte de ei, dar nu vor fi iertati de mine niciodata pt ca in primul rand tb sa se gandeasca ca mai avea si alte persoane in masina. ori cum va scriu asta din Austria.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.