O scrisoare deschisă

7
Deputatul liberal de Ialomiţa reacţionează la intenţia Guvernului de a desfiinţa Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului, şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.
În calitate de preşedinte al Comisie pentru egalitatea de şanse din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora, i-a transmis primului ministru o scrisoare deschisă în care precizează că anularea celor trei instituţii, periclitează multe dintre drepturile omului.
Parlamentarul de Ialomiţa apreciază că Ordonanţa de reorganizare a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi a activităţii instituţiilor aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea sa,  loveşte puternic în drepturile şi interesele categoriilor  vulnerabile: copii, persoane cu handicap, femei victime ale discriminării de gen, violenţei domestice, traficului de persoane.
În opinia deputatului liberal, măsurile propuse de ministrul muncii, Mihai Constantin Şeitan, sunt de natură contabilă şi fac  abstracţie de ceea ce se întâmplă în mod real în România, cu atât mai puţin în Europa şi în lume.
Cristina Pocora precizează că va informa Comisia Europeană, Parlamentul European şi Organizaţia Naţiunilor Unite despre intenţiile Guvernului din România, şi îi solicită premierului să revizuiască Ordonanţa de Urgenţă 68 din 30 iunie 2010.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

7 comentarii

 1. Ce fac concret aceste Agentii si Autoritati?
  Pentru ce mai e benefica existenta lor, atata timp cat nu sunt locuri de munca ?
  Despre ce egalitate vorbim?
  Dreptul la somaj sau nici macar ?
  Vorbim de Protectia familiei si a Drepturilor copiilor, care protectie ?
  Ce sperante sa mai avem cand am pierdut dreptul la un loc de munca?
  Nu cumva lipsa locurilor de munca are o influenta directa asupra familiei si a copiilor nostri ?
  Cum sa-ti convingi copilul ca e bine sa invete si sa munceasca cinstit pentru a duce o viata decenta?
  Cand a devenit atat de reala lozinca “Cine fura si nu-l prinde are tot ce vrea, cine-i harnic si munceste “n-are nimica” (se subantelege).
  Vedem cu toti cine sunt cei care duc un trai de huzur si in acelasi timp pe cei care nu isi mai pot asigura un trai decent, desi nu sunt nici inculti si nici puturosi.

 2. Dar nu s-au desfiintat aceste organizatii ci se fac reduceri de 20% din personal, iar unele organizatii se restructureaza in forma uneia singure.

 3. ,,Ce fac concret aceste Agentii si Autoritati?” O ajuta pe madam pocora aiba credibilitate cand emite diplome…de parca ar sti in ce tara traieste!

 4. deocamdata cristina pocora e mai ancorata in realitatile acestei tari decat multi altii care isi dau cu parearea, dar nu intra in hora mare a celor care iau decizii… ca asa s-a ajuns sa avem directori cu diplome pe banda rulanta si maine poimaine vanzatori cu universitate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.