Oferta locurilor de muncă nu a fost pe placul absolvenţilor

3

foto: Florin Floreanu

Absolvenţii ialomiţeni s-au plâns astăzi că angajatorii le cer program strict de muncă pentru un salariu minim.
Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat cu 36 agenţi economici prezenţi, dornici să ofere peste o sută de posturi absolvenţilor ieşiţi recent de pe băncile şcolii. Din cei 919 absolvenţi înscrişi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, doar 200 au reuşit să ajungă în această dimineaţă la bursă, iar cei mai mulţi au plecat dezamăgiţi de salariile mici şi programul încărcat.
De partea cealaltă, angajatorii s-au declarat mulţumiţi de forţa de muncă tânără, deşi mulţi absolvenţi au pretins laptop, maşină de serviciu şi program lejer.
În urma discuţiei cu angajatorii, 154 de absolvenţi de liceu din Ialomiţa vor intra în câmpul muncii cu forme legale, începând de săptămâna viitoare.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Uitaţi-vă în ce hal au adus ţara Ponta, Antonescu, Voiculescu. Peste tot ură, vrajbă, dezbinare. Societatea e polarizată, nimic nu se mai construieşte. În cinci luni de guvernare, stânga socialistă a dovedit incompetenţa, a reuşit să sădească sămânţa vrajbei în viaţa noastră. Guvernarea USL îşi arată roadele: promisiuni neonorate, instabilitate, insecuritate, creşterea sărăciei. Minciuna a ajuns politică de stat, dar primul mincinos din păcate este chiar primul-ministru. România a fost pârjolită de-a dreptul, instituţiile statului au fost răvăşite, destabilizate, iar USL a reuşit să o întoarcă în anii ’90. Niciodată România nu a fost mai aproape de prăpastie. Era să ne prăbuşim. Experimentele USL au adus România aproape de izolare, ne-au rupt de lume. Ponta şi Antonescu şi-au bătut joc de ani întregi de muncă ai acestui popor. USL a depărtat România de Schengen. Normalitatea înseamnă democraţie, stat de drept, domnia legii. Să ne unim forţele într-o alianţă puternică, curată, care să îndrepte răul făcut României de guvernarea socialistă, care să apere democraţia şi statul de drept, care să consolideze democraţia, pentru o Românie dreaptă.

  2. Criticăm guvernarea cele cinci luni de guvernare USL, dar nu spunem nimic de cei aproape patru ani de guvernare PDL, şi de nouă ani sub regimul Băsescu. Nu îmi amintesc de nici un spital construit în perioada guvernării PDL, dimpotriva au fost desfiinţate cateva sute. Nu îmi amintesc de nici un loc de muncă creat de PDL, cu toate că după plecarea celor de la Nokia din Jucu, Emil Bc trambita sus si tare ca vor sosi imediat alti investitori. Ce ştiu este că în timpul celebrei guvernări a PDL, un şofer a ajuns consilier al primului ministru şi ca şi-a păstrat un salar destul de frumuşel, din care ar fi putut fi plătiţi destui pensionari. Mai ştiu că Teodor Baconski, în timp ce era ambasadorul României în Franţa şi-a rezervat un apartament de lux în Paris şi asta tot pe bani publici. Mai ştiu că în timpul guvernării Boc au fost amenajate ronduri de flori care au ajuns sa coste 40 000 de euro, şi exemplele ar putea continua. Oare printre membrii aliantei puternice şi curate pe care o invocaţi domnule Victor se vor regăsi şi Adriean Videanu, cu tot cu “mausoleul” şi bordurile sale, Elena Udrea cu afacerile sale curate care desigur aparţin soţului ei Cocoş şi în care dumneaei nu are nici o influenţă, sau poate şi Alin Popoviciu, care închiriază un spaţiu în Timişoara de la CFR cu doar 19 euro/mp, sau poate domnul Spânu de la Iaşi care intervine pe lângă preşedinte pentru a-şi numi finul în funcţia de şef al vămii, sau poate Sorin Blejnar spre care duc toate acuzaţiile de corupţie legate de vameşi şi evaziuni fiscale? Desigur că normalitatea este o trăsătură a democraţiei dar şi pluralismul politic. Aşa că pentru a funcţiona o democraţie trebuie neapărat să existe şi opoziţie, astfel avem de a face cu un stat totalitar. În linii mari, acestea fiind zise, vă doresc o zi excelentă domnule Victor.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.