Opt copaci sunt protejaţi de lege în Ialomiţa

4

liriodendron-tulipifera

Opt arbori de pe teritoriul judeţului sunt protejaţi de lege, iar tăierea acestora este strict interzisă!
Exemplarele fac parte din patrimoniul naţional şi orice intervenţie asupra lor se face în baza unui acord semnat de către Comisia de Ocrotire a Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române. Pomii sunt în majoritate răspândiţi pe drumurile publice, în locuri greu de supravegheat şi doar doi se află în curtea unor instituţii de învăţământ din Slobozia şi Feteşti.
Directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Ghiauru, precizează ce arbori de valoare naţională s-au înălţat în Ialomiţa.
audio Laurentiu GHIAURU
Direcţiile de administrare a domeniului public sau primăriile au obligaţia împrejmuirii acestor arbori protejaţi, cu garduri şi panouri de avertizare. Cetăţenii suprinşi în timp ce taie sau modifică pomii vor fi amendaţi cu până la 500 de lei.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Si unde este Ginkgo Biloba asta, ca sa nu-l confunde primaria cu altceva si sa-l faca surcele. Sau mai rau, sa vrea sa-l transplateze in vreun parc ca sa le faca umbra la pensionari daca tot au taiat in draci coronamentul la tot ce face umbra in orasul asta.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.